Головна Новини Політика Скандали.Політика Чергова схема: Високопосадовці "прибрали до рук" землі в акваторії порту «Чорноморськ» (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Чергова схема: Високопосадовці "прибрали до рук" землі в акваторії порту «Чорноморськ» (ВІДЕО)

Поліція викрила махінації посадовців із землями в акваторії Сухого лиману

2 лютого 2023, 22:20
Поділіться публікацією:








Поліціянти викрили масштабну земельну схему на Одещині. Високопосадовці вивели із держвласності наділ в акваторії Сухого лиману, пишуть "Коментарі".

Чергова схема: Високопосадовці "прибрали до рук" землі в акваторії порту «Чорноморськ» (ВІДЕО)

Повідомлено підозру щодо махінацій із землями

Серед підозрюваних – колишній перший заступник Голови агентства водних ресурсів України — ексзаступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів, колишній голова Чорноморської міської ради, колишній заступник начальника районного відділу Держгеокадастру у Дніпропетровській області та колишній начальник відділу Держводагентства.

Як деталізують в Нацполіції, посадовці Чорноморської міської ради Одеської області, Держагентства водних ресурсів України та Держгеокадастру розробили та втілили злочинну схему щодо виведення із державної власності земельної ділянки, що розташована в акваторії Чорноморського порту.

Всупереч чинному законодавству та без відповідного погодження з Кабміном фігуранти сприяли затвердженню проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,9 га в акваторії Сухого лиману. Потому цей наділ незаконно передали товариству в довгострокову оренду під будівництво об’єктів. Внаслідок незаконного відчуження земельної ділянки державі завдано збитків на суму майже 25 млн грн. У ході слідства правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів і вилучили матеріали, що підтверджують протизаконну діяльність службових осіб.

На підставі зібраних доказів чотирьом учасникам злочинної "схеми" повідомили підозри за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним. Проводяться заходи щодо відшкодування завданих державі збитків.


Читайте також на порталі "Коментарі" — боротьба з корупцією чи показуха: що ховається за чергою обшуків та звільнень в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини