Головна Новини Політика Скандали.Політика Блокування каналів соратника Медведчука: рішення Зеленського оскаржують у Верховному суді
commentss НОВИНИ Всі новини

Блокування каналів соратника Медведчука: рішення Зеленського оскаржують у Верховному суді

Верховний Суд зробив повідомлення

4 лютого 2021, 20:03
Поділіться публікацією:

Блокування каналів соратника Медведчука: рішення Зеленського оскаржують у Верховному суді

Указ Зеленського. Фото з відкритих джерел

До Верховного Суду оскаржено Указ Президента України Володимира Зеленського щодо застосування санкцій до телеканалів. Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook сьогодні, 4 лютого.

Так, до Касаційного адміністративного суду у складі ВС надійшло два позови громадян. Вони оспорюють президентський указ, яким два дні тому було введено у дії рішення Ради національної безпеки і оборони України. Мова про персональні санкції до власника низки телеканалів Тараса Козака, діяльність яких пов’язують із лідером ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Нагадаємо, український лідер Володимир Зеленський 2 лютого ввів низку санкцій проти українських телеканалів NewsOne, "112 Україна" та ZIK. Термін санкцій становить п'ять років. Обмеження передбачають блокування активів, запобігання виведення активів за межі України, заборона на передачу прав власності, а також припинення видання дозволів на ввезення і вивезення валютних цінностей. Тобто відтепер зазначені вище канали будуть заблоковані. Додамо, що ці канали неодноразово зазнавали перевірок, зокрема, за трансляцію зустрічі Медведчука з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляв раніше портал "Коментарі", секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов згадав у контексті блокування низки каналів, яких пов’язують із політиком Віктором Медведчуком, часи Другої світової війни. Данілов різко висловився про блокування каналів, порівнявши їх із фашистськими виданнями. А ще він пояснив, чому мова не йде про наступ на свободу слова, про що днями заявили деякі міжнародні організації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини