Головна Новини Політика Скандали.Політика Блогерка Яхно: НАЗК не переймається відповідальністю генпрокурора Костіна через конфлікт інтересів
commentss НОВИНИ Всі новини

Блогерка Яхно: НАЗК не переймається відповідальністю генпрокурора Костіна через конфлікт інтересів

Колишня прессекретарка прокуратури Києва Олена Яхно про протокол НАЗК щодо очільника Офісу генпрокурора

10 листопада 2023, 21:25
Поділіться публікацією:

Національне агентство з запобігання корупції та інші антикорупційні органи не спроможні або не зацікавлені забезпечувати персональну відповідальність топ-посадовців. Про це у Facebook написала блогерка, колишня прессекретарка прокуратури Києва Олена Яхно, коментуючи протокол НАЗК щодо очільника Офісу генпрокурора Андрія Костіна. 

Блогерка Яхно: НАЗК не переймається відповідальністю генпрокурора Костіна через конфлікт інтересів

Андрій Костін

Як повідомлялось раніше, у 2021 році НАЗК склало протокол щодо конфлікту інтересів Андрія Костіна, який, будучи народним депутатом, працевлаштував доньку і дружину помічницями колег-нардепів. Протокол досі не дійшов до судового розгляду. 

"Людині (Андрію Костіну — ред) дуже пощастило. Щодо його персони не було жодних очікувать і відповідно, нуль розчарування", — написала Олена Яхно. 

Вона нагадала, що крім працевлаштування родичів, Костін мав проблеми з декларуванням, міг "оптимізовувати" оподаткування під час продажу нерухомості, має сумнівні політичні зв’язки і блокував судову реформу. Втім, на її думку, "це нікому не цікаво". 

"Нещодавно генпрокурор  їздив у відрядження до Франції,  мабуть,  і до доньки в Монако заїхав. Це ж поруч! Так, Костін тепер досить часто їздить. Постійно  зустрічається з міжнародними партнерами, розповідає про правову державу, рівність усіх перед законом, неминучу відповідальність для злочинців та інше бла-бла-бла. А про його особисту відповідальність ніхто і не питає", — написала блогерка. 

Довідково. У 2021 році Андрій Костін брав участь у конкурсі на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але експерти з громадських організацій не рекомендували його кандидатуру до призначення через сумнівну репутацію. 

Попри це 28 липня 2022 року президент Володимир Зеленський призначив Андрія Костіна головою Офісу генпрокурора. 

В серпні 2023 року дочка Костіна Анастасія спровокувала скандал, поскаржившись у соцмережах на своє закордонне життя. Дівчина опублікувала селфі з підписом "за*бала эта Шотландия, Финляндия, хочу домой в Монако".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини