Головна Новини Політика рада Зробили «Слуг» і ОПЗЖ. «ЄС» на першому місці серед партій
commentss НОВИНИ Всі новини

Зробили «Слуг» і ОПЗЖ. «ЄС» на першому місці серед партій

Зеленський стрімко втрачає підтримку

18 лютого 2021, 17:53
Поділіться публікацією:

Європейська Солідарність" суттєво наростила підтримку і очолила рейтинг політичних партій. Про це свідчить соціологічне опитування КМІС, проведене 5-7 лютого. Якби вибори до Верховної Ради України відбувалися на початку лютого, за "ЄС" готові віддати свій голос 12,2% серед усіх респондентів і 18,1% серед тих, хто визначився з вибором.

Зробили «Слуг» і ОПЗЖ. «ЄС» на першому місці серед партій

Порівняно із січневим опитуванням партія збільшила свою підтримку на 2,8%. Далі у рейтингу йде ОПЗЖ, яка має 16,8%, і за останній місяць втратила 3,9% рейтингу.

Провладна "Слуга народу" опустилася на третю позицію із показником 15,5% серед тих, хто визначився. Разом із підтримкою "Європейської солідарності" зростає президентський рейтинг її лідера.

Згідно з опитуванням КМІС, лише за місяць рівень підтримки Петра Порошенка зріс на 3%. Якби вибори Президента України відбулись у лютому, за нього проголосували б 18,3% виборців. Тоді як у січні його цей показник був 15,7%.  Як і раніше, у другий тур виходять Порошенко і Зеленський.

При цьому в порівнянні із виборами 2019 року, рейтинг Порошенка зріс вдвічі, тоді як Зеленський втратив половину підтримки. Зростання підтримки патріотичних сил соціологи пояснюють втомою українців від безпорадності влади. Суспільство прагне почути чіткий план боротьби з пандемією та економічною кризою, який і пропонує "ЄС". 

Нагадаємо, як свідчать результати опитування  групи "Рейтинг", майже дві третини українців схвалюють ідею розпуску Верховної Ради та проведення дострокових парламентських виборів. За останні два місяці підтримка перевиборів зросла з 58 до 63%.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

ЯНЕЛОХ

18 лютого 2021, 18:20

Неужели у зебилов мозги прочистились?. Сомневаюсь. Ща побегут за ОПЗЖ Рабиновича голосовать так как то им колбасу по 2.20 обещает. Зебилы за 3 копейки продадут не только страну а и мать родную.


Новини