Головна Новини Політика рада Замість блокування рахунків ухилянтам буде нове покарання: у Раді розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість блокування рахунків ухилянтам буде нове покарання: у Раді розкрили деталі

Блокування рахунків ухилянтам не буде, але в парламенті розглядають альтернативне покарання

8 березня 2024, 12:45 comments4717
Поділіться публікацією:

Блокування рахунків як форма покарання для ухилянтів, про яку йдеться у новому законопроекті про мобілізацію, негативно впливає на економіку. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Українським новинам" заявив заступник голови комітету Ради з питань нацбезпеки Єгор Чернєв.

Замість блокування рахунків ухилянтам буде нове покарання: у Раді розкрили деталі

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Моя особиста позиція полягає в тому, що підвищені штрафи точно є більш ефективними, ніж блокування рахунків, як це запропоновано в цьому законопроекті. Я не вважаю, що блокування рахунків буде дієвою нормою для того, щоб людей залучити до військкоматів. А ось те, що воно точно вплине негативно на економіку, ми бачимо зараз", — сказав Чернєв.

Нардеп пояснив, що навіть зараз, коли закон не набули чинності, люди почали масово знімати гроші зі своїх банківських рахунків. Тож замість дієвого механізму держава може тримати проблеми для економіки.

Крім того, Єгор Чернєв розповів, які норми він хотів би усунути з законопроекту про мобілізацію. Зокрема, він пропонує зберегти відстрочку для аспірантів та людей, які доглядають осіб з інвалідністю. Крім того, він наголосив на проблемі мобілізації засуджених.

Читайте також на порталі "Коментарі" — останнім часом багато дискусій іде щодо того, чи потрібна Україні тотальна мобілізація, посилення тієї мобілізації, яка йде зараз. Насправді в цьому немає сенсу у посиленні мобілізаційного законодавства. Таку думку в інтерв'ю висловив молодший лейтенант, командир підрозділу Р.У.Г. у складі 59 ОМПБр Гамлет Авагян із позивним "Гамлет".

Також видання "Коментарі" повідомляло – мобілізація в Україні: чому час грає проти нас та що робити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини