Головна Новини Політика рада Законопроєкт щодо мобілізації: про що домовилися на закритій нараді
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроєкт щодо мобілізації: про що домовилися на закритій нараді

Законопроєкт щодо мобілізації повертається ініціатору на доопрацювання

11 січня 2024, 14:35
Поділіться публікацією:

Як інформує портал "Коментарі", голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розкрив у себе в Телеграм подробиці закритої наради з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі, де обговорювалися основні моменти горезвісного законопроекту №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Законопроєкт щодо мобілізації: про що домовилися на закритій нараді

Давид Арахамія. Фото: з відкритих джерел

Як зазначив нардеп, на нараді були особисто присутні Головнокомандувач ЗСУ Залужний, начальник Генштабу Шаптала, міністр оборони Умеров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів. 

"Нагадую, що його (ред. — законопроєкту) обговорення проходило в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в закритому режимі, з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з таємною інформацією. Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню. Але всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації", – написав Давид Арахамія. 

Він додав, за результатами наради, законопроєкт повертається ініціатору. Одночасно ініціатор отримає ті пропозиції, які були напрацьовані на комітеті та у робочих групах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — законопроєкт щодо змін до порядку мобілізації в Україні, військового обліку та проходження військової служби, внесений урядом до парламенту наприкінці 2023 року, цього тижня буде, схоже, нарешті, винесено до зали засідань. Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки доопрацьовував його з 4 січня. І, зважаючи на все, початковий варіант зазнає значних змін. Портал "Коментарі" продовжує обговорювати з експертами перипетії навколо цього резонансного законопроєкту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини