Головна Новини Політика рада Законопроєкт про мобілізацію: у Раді розповіли, які правки вже відхилені
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроєкт про мобілізацію: у Раді розповіли, які правки вже відхилені

Комітет поділив усі правки щодо змісту на 17 блоків

28 лютого 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки 27 лютого розпочав розгляд законопроєкту про мобілізацію. До нього подали більш ніж 4196 правок. Як передає портал "Коментарі", нардеп та член оборонного Комітету Федір Веніславський розповів в інтерв'ю "ТСН", що Комітет поділив усі виправлення щодо змісту на 17 блоків.

Законопроєкт про мобілізацію: у Раді розповіли, які правки вже відхилені

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Вчора пройшли перші шість блоків. Сьогодні продовжимо розгляд", — розповів нардеп.

За його словами, члени комітету відхилили питання про електронний порядок денний та електронний кабінет військовозобов'язаного.

Щодо електронних повісток та електронного кабінету, то, за словами Веніславського, Комітет не рекомендуватиме таких законодавчих нововведень і вважатиме їх відхиленими. Щодо обмеження інших конституційних прав і свобод, комітет теж буде проти. А саме щодо блокування банківських рахунків та надання консульських послуг.

При цьому політик зазначив, що законопроєкт пройде – конкретизація повноважень органів держвлади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій щодо участі в процесі мобілізації.

"Ми конкретизуємо їх обов'язки, щоб вони не перекладали все на ТЦК та СП. Також точно пройде правка про необхідність громадян віком від 18 до 60 років носити з собою військово-обліковий документ та пред'являти його працівникам поліції або співробітникам ТЦК та СП. Також члени Комітету підтримали, що цей процес – перевірку документів та вручення повісток, потрібно фіксувати на відеокамеру”, – поінформував парламентар.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому затягується ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію: що грає проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини