Головна Новини Політика рада Закон про референдум: як можна буде міняти територію України
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон про референдум: як можна буде міняти територію України

У Раді розкрили всі деталі

26 січня 2021, 17:09
Поділіться публікацією:

Сьогодні Верховна Рада України прийняла Закон про народовладдя, який передбачає проведення всеукраїнського референдуму, в тому числі і про зміну території України. Заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів журналістам про те, як можна буде міняти територію нашої країни, передає видання "Цензор.нет".

Закон про референдум: як можна буде міняти територію України

Верховна Рада. Фото: Слово і діло

Стефанчук заявив, що законопроект про референдум буде дозволяти українцям вирішувати питання тільки про розширення території нашої держави.

За його словами, рішення, які приймуть на всеукраїнському референдумі, обов'язково будуть імплементовані в законодавство.

Він заявив, що чотири предмети референдуму чітко визначені відповідно до Конституції України. Серед них зміни в статті Конституції щодо номерами I, III і XIII.

Далі в списку йде питання 73 статті Конституції про зміну території держави, законопроект сформульований так, що питання території України розуміються тільки щодо її розширення та збільшення.

Третім у списку йде пункт народної ініціативи, який передбачає винесення на референдум питання, який набрав 3 мільйони підписів громадян України.

І останньою в списку йде функція народного вето, коли громадяни мають можливість скасувати Закони, які прийняла Верховна Рада, В той же час Стефанчук зазначив, що в цьому пункті закладені певні обмеження для уникнення маніпуляцій.

Закон про народовладдя і всеукраїнському референдумі, який був частиною програми Президента Володимира Зеленського підтримали 256 народних депутатів.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Юлію Тимошенко зловили на листуванні з главою ОП Андрієм Єрмаком у Верховній Раді.

Також нардеп Дубинський пригрозив Зеленському розвалом фракції "Слуги народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини