Головна Новини Політика рада Закон про повернення чоловіків в Україну: які строки будуть визначені
commentss НОВИНИ Всі новини

Закон про повернення чоловіків в Україну: які строки будуть визначені

Одним із пунктів закону буде визначення строку повернення відповідних осіб до України

13 квітня 2022, 23:38 comments4209
Поділіться публікацією:

Проект нового закону щодо обов’язкового повернення в Україну чоловіків після того, як був встановлений   воєнний стан, передбачає, що їх відповідальність  наступатиме  після невиконання тих його статей, де вказано про строки   повернення, що конкретизуються  в президентському указі .

Закон про повернення чоловіків в Україну: які строки будуть визначені

Повернення чоловіків в Україну під час війни (фото з відкритих джерел)

Про це  розповів один із  розробників законопроекту № 7265 про внесення змін до Кримінального кодексу та Закону України "Про правовий режим воєнного стану",  член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський під час ефіру  інформаційного марафону. 

Як конкретизував посадовець, один із пунктів цього законопректу, що буде зазначений  в  президентському Указі  і після цього буде затверджений  парламентом, це — визначення строку повернення певних громадян  до України.

"Президент у своєму указі, оцінивши загрозу та реальні потреби в мобілізаційному людському ресурсі, може визначити, що, наприклад, резервісти чи військовозобов’язані, які підлягають мобілізації у першу чергу, зобов’язані повернутися в Україну протягом 15 днів, ті, хто підлягає мобілізації в другу чергу – протягом 30 днів, ті, хто в третю – 60 днів . Це все має бути прописано і таку можливість ми передбачаємо в законі", — пояснив автор  цього законопроекту.

Федір Веніславський  додав, що кримінальна відповідальність  наступить за порушення  пунктів  документу  стосовно  строків повернення. Прописані та  конкретизовані  такі  вимоги будуть в  президентському Указі . Відповідальність за  новим законопроектом  не наступить  для  громадян, які,  маючи поважні  причини,  не можуть  повернутись  з-за кордону або визнані непридатними  для  військової служби та не підлягають  призову  під час мобілізації.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про земельне законодавство в період воєнного стану.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Закон тупой

20 квітня 2022, 20:02

Я проживаю за границей уже много лет с семьей, учу здесь детей, снимаю жилье, работаю, имею кредиты и обязательства по налогам. На мне держится все, и все. В случае моего возвращения в Украину принудительно вопрос к автору законопроекта: 1. Обязуется ли Украина обеспечивать проживание, учебу, жилье, кредиты моей семье? 2. Будет ли толк с воина, которого заставили воевать? 3. В случае, если нет материальной компенсации моей семье за рубежом в таком случаи по прихоти автора моя семья должна бросить учебу, кинуть страну на налоги, кредиты привезти их на войну и обречь на погибель. Так чем Украинская власть отличается от Российской?

Дід Карась

13 квітня 2022, 23:55

Багацько чоловіків працювало за кордоном задовго ДО війни. Молодший рвався з перших днів додому, АЛЕ я йому заборонив - хай працює ТАМ і забезпечує евакуйованих наших жінок, дітей та онуків і допомога звідти коли-інколи копійчиною. В армії ще не служив, автомата "не нюхав" - ну і НАХІБА він тут потрібен ... чекати чогось БЕЗ роботи і грошей ... ДОСТАТНЬО того що старший брат, батько, чоловік сестри, всі дядьки ТУТ і несуть кожен свою СЛУЖБУ. З ПЕРШОГО дня у воєнкоматі і находився по ФСБешниках, по МВСниках, по "особістах-контріках" - і набачився, як футболять людей мотивованих, патріотів, ветеранів з бойовим досвідом ... ЧЕКАЙТЕ, Вас повідомлять ... млять ... і досі. І таких дуже й дуже БАГАЦЬКО !!! PS: зараз у ДФ ТГ ТрО ... 60 ... тренуємося-готуємося самі і не "скулім", хоч і без допомоги та якогось забезпечення: більше поту - менше крові ТЧК Дід Карась

Вася

13 квітня 2022, 23:21

А кто будет платить за дорогу при возвращении? Кто буде компенсировать кредиты/ипотеки за границей? В каком размере будет уплачена компенсация за увольнение? И главное кем?

закон тупой

13 квітня 2022, 23:12

Интересно, а кто должен платит за билеты и проживания людей которые хотят вернуть? Или со своего кармана? А если у людей кредиты, кто их будет гасить? Украина? На территории других государств нет военного положение и кредиты не заморожены. Кто буде платит компенсацию за утерянную роботу?

закон тупой

13 квітня 2022, 22:56

У нас конкурс на один автомат шесть человек, все бригады укомплектованы (Арестович). Зачем людей дёргать если воевать нечем и будет не скоро. В тоже время территории потихонечку но оккупируются. Мужиков которых не эвакуировали, не мобилизовали не уехали (ну как в Херсоне например), нацисты переодевают в свои шмотки и под дулом автоматаони становятся уже предателями.


Новини