Головна Новини Політика рада Захист малого бізнесу: чи вдасться опозиції зібрати підписи для розгляду важливих законопроектів
commentss НОВИНИ Всі новини

Захист малого бізнесу: чи вдасться опозиції зібрати підписи для розгляду важливих законопроектів

На позачерговому засіданні Верховної Ради мають розглянути законопроекти про захист ФОПів

16 грудня 2021, 13:58
Поділіться публікацією:

Юлія Тимошенко, лідер фракції "Батьківщина", розповіла, що вночі на народних депутатів від партії "Слуга народу" вчиняли тиск. Після цього ті відкликали свої підписи під зверненням про проведення позачергового засідання парламенту. Раніше опозиціонери зібрали понад 160 підписів для того, щоб на позачерговому засіданні розглянути законопроекти, які мають захистити малий бізнес. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Захист малого бізнесу: чи вдасться опозиції зібрати підписи для розгляду важливих законопроектів

Парламент має зібратись на позачергове засідання, фото з відкритих джерел

Однак зранку через відкликання виявилося, що голосів не вистачає. За словами Тимошенко, після розмов з президією парламенту та керівництвом "Слуги народу" в сесійній залі продовжують добирати ще 11 голосів для необхідної кількості.

"Вночі, під тиском декілька депутатів від "слуг" відкликали свої підписи. У Верховній Раді був великий скандал, бо не мали право по регламенту давати право відкликати ці підписи. Не мали права сьогодні знімати позачергове засідання, яке присвячене захисту роботи ФОПів. Закінчилася погоджувальна рада й ми примусили їх до того, щоб вони знову поставили ті підписи. Наразі проходить процес дозбирання 11 підписів", — розповіла нардеп.

За її словами, фізичні особи підприємці кілька днів тому збиралися під стінами Верховної Ради та вимагали зустрічі з народними депутатами та президією парламенту. Однак їх не пропустили до приміщення. Тоді представники малого бізнесу передали через депутатів фракції "Батьківщина" два законопоекти. Один повністю повертає стару систему оподаткування, другий передбачає відтермінування введення в дію законопроекту №5600, що має набрати чинності з 1 січня 2022 року.

Тимошенко говорить, що закони, які прийняв парламент, позбавляють малих підприємців можливості мати робоче місце. Це, по суті, закон з ліквідації малого бізнесу, каже політик.

Якщо на позачерговому засіданні депутати не приймуть якийсь із нових законопроектів, то з 1 січня сотні тисяч малих підприємців можуть втратити свої робочі місця.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли, чи з'явиться в Україні цивілізований ринок азартних ігор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини