Головна Новини Політика рада Заборону проросійських партій підтримали депутати колишньої ОПЗЖ
commentss НОВИНИ Всі новини

Заборону проросійських партій підтримали депутати колишньої ОПЗЖ

Як голосували партії за цей законопроект під час засідання Верховної Ради

3 травня 2022, 16:03
Поділіться публікацією:

3 травня у Верховній Раді народні обранці голосували по законопроекту №7172-1 "Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій".

Заборону проросійських партій підтримали депутати колишньої ОПЗЖ

Фото Телеграм Ярослав Железняк

Підтримали заборону члени колишньої партії "Опозиційної платформи — За життя", яка наразі перейменувалася на "Платформа за життя та мир". Набралося від партії аж 12 голосів, ще п'ять голосів віддали її члени, що стали позафракційними.

Від партії "Слуга народу" набралося 222 голоси, від "Європейської солідарності"  — 21, "Батьківщина" — 16, "За майбутнє" — 18. Голосування за проект у другому читанні та в цілому набрало необхідну кількість голосів. Тож законопроект прийнято. Про це написав Дмитро Разумков.

Законопроект передбачає зміни до статті 5 ЗУ “Про політичні партії в Україні”, включаючи до пунктів, які обмежують утворення і діяльність політичних партій два пункти:

- про виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії проти України, заперечення окупації частини території України та
представлення збройної агресії російської федерації проти України як внутрішнього конфлікту, громадянського конфлікту, громадянської війни;

- про прославлення, схвалення, виправдання дій і бездіяльності осіб, які здійснювали або здійснюють збройну агресію проти України, представників збройних формувань російської федерації, інших незаконних збройних формувань, банд, груп найманців, які фінансуються рф.

До цього документу також вносяться зміни до статті 13, 21. Зокрема, в статті 21 вказано, що "у разі заборони судом політичної партії майно, кошти та інші активи політичної партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень переходять у власність держави, про що зазначається у рішенні суду".

Крім того, законопроект №7172-1 передбачає внесення змін до таких нормативних актів: закону "Про судовий збір”, Кодекс адміністративного судочинства України.

Загалом Рада розглянула половину із документів, які були в порядку денному, наразі триває розгляд другої сотні поправок з 500 до закону про  особливості роботи місцевого самоврядування під час війни №7269, пише народний депутат Ярослав Железняк.

Як повідомляв портал "Коментарі", серед росіян шириться патріотичний "флешмоб".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини