Головна Новини Політика рада Юлія Тимошенко не дала прийняти в парламенті законопроєкт про легалізацію медичної марихуани
commentss НОВИНИ Всі новини

Юлія Тимошенко не дала прийняти в парламенті законопроєкт про легалізацію медичної марихуани

Легалізація медичного канабісу в Україні поки відкладається

13 липня 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

Законопроєкт № 5596, яким в Україні планувалося легалізувати використання, вирощування і оборот медичного канабісу, не був підтриманий Верховною Радою (ВР). Сьогодні, 13 липня, за нього народні обранці віддали тільки 184 голоси при необхідній кількості у 226.

Юлія Тимошенко не дала прийняти в парламенті законопроєкт про легалізацію медичної марихуани

Законопроєкт про легалізацію медичного канабісу не підтримала Верховна Рада. Фото з відкритих джерел

Свій проєкт закону з регулювання обігу конопель представила нардеп Ольга Стефанишина. Власний альтернативний проєкт щодо легалізації марихуани запропонував і нардеп Андрій Холодов.

Своєю чергою голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький розповів про рішення комітету, яким рекомендовано прийняти законопроєкт № 5596 за основу.

Однак ці законопроєкти отримали нищівну критику від багатьох нардепів. Зокрема, депутати зазначали, що зміна законодавства спрямована не на поліпшення стану тяжкохворих, які вже отримують наркотичні засоби, а "для легалізації наркотиків на українській землі", розповіли у пресцентрі Верховної Ради.

У той же час власний кореспондент видання "Коментарі" в стінах ВР повідомила, що більше всіх намагалася зменшити кількість голосів "за" законопроект щодо легалізації марихуани лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко, "збиваючи голоси". І це їй вдалося.

"За" проголосували 152 нардепи від "Слуги народу", 18 — із "Голосу", по 7 голосів віддали фракції "За майбутнє" і "Європейська солідарність". Після такого "провалу" законопроєкт №5596 повернули на доопрацювання його ініціаторам, за що "висловилися" 240 народних обранців.

Вчора власну позицію і позицію своєї фракції щодо голосування за законопроєкт №5596 представив на брифінгу голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини