Головна Новини Політика рада Які законопроекти парламент ухвалив 15 березня
commentss НОВИНИ Всі новини

Які законопроекти парламент ухвалив 15 березня

Верховна Рада прийняла проекти щодо освіти, екології, правового захисту військових та поліціянтів

15 березня 2022, 16:39
Поділіться публікацією:

На засіданні Верховної Ради 15 березня були присутні 345 народних депутатів з усіх фракцій. Народні обранці прийняли ряд важливих для рішень, повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Які законопроекти парламент ухвалив 15 березня

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

Депутати ухвалили продовження строку дії воєнного стану в Україні до 25 квітня 2022 року. Також прийняли законопроект №7137д, що передбачає додаткові податкові стимули для підтримки бізнесу під час війни. В документі йдеться про скасування оподаткування пального та запровадження пільгового режиму для підприємців, так звану податкову реформу, яку ініціював президент.

Рада ухвалила законопроект №7151, відповідно до якого добровольців територіальної оборони визнаватимуться ветеранами війни. Інший документ №7140-1 передбачає, що звільнення від військової служби осіб з інвалідністю та осіб, які доглядають за особами з інвалідністю і хворими дітьми буде проводитися за спрощеною процедурою.

В сфері регулювання діяльності військовослужбовців внесено зміни щодо діяльності та додаткових повноважень поліції в умовах воєнного стану, введення в законодавство поняття "бойового імунітету". Імунітет означає, що українське військове командування, військовослужбовці та територіальна оборона, працівники правоохоронних органів будуть забезпечені правовим захистом.

Відповідно до прийнятого законопроекту №7133, вчителям гарантується заробітна плата, збереження за ними робочого місця та інші гарантії. Держава зобов'язується організовувати освітній процес у безпечній для життя і здоров’я людей формі. Повноважень в сфері освіти будуть частково передані від Міністерства освіти до військових цивільних адміністрацій.

Законопроект №7152 передбачає створення резервних копій державних інформаційних ресурсів та захист інформації в умовах дії воєнного стану, а №7144 — спрощення екологічного законодавства для ліквідації наслідків збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану та після.

Крім того, ухвалено збільшення в особливий період загальної чисельності Державної прикордонної служби України на 7000 військовослужбовців. 342 нардепа підтримали законопроект №7167 про збільшення на 67 млрд видатків на армію й обмеження використання коштів дорожнього фонду. В сфері економіки ухвалено й законопроект №7038д, що передбачає збільшення ренти на видобуток газу на час воєнного стану та надзвичайного стану.

Крім того, 341 нардеп підтримав законопроект №7157 – розширення дії Закону України “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України” на території, які були тимчасово окуповані Російською Федерацією з початку війни.

"Ми також доручили (335 голоса) голові ВРУ невідкладно підписати прийняті законопроекти та направити президенту. І головне, Ківа більше не депутат. Надійшла його заява про добровільне складання мандату і сьогодні останнім голосуванням 335 депутатів підтримали це рішення.
А фракцію ОПЗЖ залишило 4 депутата: Абрамович, Плачкова, Столар та Фельдман", — написав Ярослав Железняк.

Як повідомив портал, дипломат озвучив свій прогноз по ситуації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yzheleznyak
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини