Головна Новини Політика рада Які види “євроблях” не вийде розмитнити за новими правилами
commentss НОВИНИ Всі новини

Які види “євроблях” не вийде розмитнити за новими правилами

В новому законопроекті про спрощення схеми розмитнення “євроблях” знайшли прогалини

1 березня 2021, 10:15 comments1151
Поділіться публікацією:

Нещодавно Верховна Рада України розглянула законопроект, який передбачає спрощення схеми розмитнення вживаних автомобілів з Європи. Проте, як зазначають користувачі автомобільних порталів та сайт Avtosota, даний законопроект має низку недоліків та недопрацювань.

Які види “євроблях” не вийде розмитнити за новими правилами

Розмитнення євроблях: прогалини нового законопроекту. Фото: hotline

Відтак розмитнити за новою схемою можна буде тільки легковий транспорт. У законопроекті не враховано розмитнення таких категорій транспортних засобів як мотоцикли, вантажівки, автобуси та мікроавтобуси.

Окрім того, даний законопроект прокоментував і очільник профільного комітету Верховної Ради з питань фінансів — Данило Гетьманцев, Згідно з його словами, недоліки потрібно вилучити, оскільки ввезення списаного у Європі комерційного транспорту є надзвичайно прибутковим джерелом наживи для тіньових організацій.

До того ж уникнення сплати податків за розмитнення транспорту, привезеного з Європи створює прогалину у держбюджеті та компрометує усю податкову систему України.

Нагадаємо, що розглянутий законопроєкт передбачає процедуру доступного розмитнення протягом 180 днів ввезених автомобілів на митну територію України в період до 31 грудня 2020 року. Нова формула розмитнення не залежить від вартості транспортного засобу. Тепер враховуватимуться вік, об’єм та тип двигуна транспортного засобу.

Раніше повідомлялося про розмір середньої заробітної плати в Україні. Виявляється, середня зарплата приблизно у 2,8 раза вище мінімальної. Якщо вірити статистиці, за рік доходи громадян зросли на 10,1 відсотка. Деталі цього питання читайте тут.

Також сайт "Коментарі" рекомендують переглянути топ-10 найбільш очікуваних автомобілів 2021 року в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини