Головна Новини Політика рада Війна в Україні: Стефанчук заявив, що ВР не має повторити помилку Центральної Ради
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: Стефанчук заявив, що ВР не має повторити помилку Центральної Ради

Руслан Стефанчук остаточно відповів, чи варто невдовзі чекати на демобілізацію

26 липня 2024, 07:45 comments3783
Поділіться публікацією:

Зараз багато розмов про можливість проведення демобілізації, але щоби закрити це питання потрібно звернутися до історії. Єдина країна, яка проводила демобілізацію під час війни, – це Українська народна республіка. Чим це закінчилося, всі добре пам'ятають. Верховна Рада не хоче повторити помилок Центральної Ради 1919 року. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Війна в Україні: Стефанчук заявив, що ВР не має повторити помилку Центральної Ради

Руслан Стефанчук. Фото: з відкритих джерел

"Про демобілізацію. Може у мене погані знання, але я не знаю такої країни, яка проводила б демобілізацію під час війни. Точніше, я знаю таку країну — це Українська народна республіка 1919 року", — зазначив Руслан Стефанчук.

Спікер нагадав, що тоді міністр оборони Микола Порш вніс до Центральної Ради законопроект про мобілізацію, після чого його проголосували.

"Мені потрібно розповідати, що сталося далі? Так от для мене дуже важливо, щоб нинішня Верховна Рада не повторила помилок Центральної ради. Про це ми маємо відверто говорити", — зазначив спікер парламенту.

Водночас Руслан Стефанчук зазначив, що українські військові, які перебувають на передовій, заслуговують на право на справедливість.

"Тому питання відпусток, питання ротацій, питання інших будь-яких привілеїв чи підтримки цих осіб — це те, що має бути реалізовано. Частково ми це вирішили у законі про мобілізацію, частково ініціативи зараз надходять", — додав глава парламенту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Руслан Стефанчук відреагував на чутки про те, що парламент пішов на канікули до 20 серпня.

"Широко розтиражовано заяву про те, що нібито Верховна Рада України пішла на канікули — не відповідає дійсності", — написав Стефанчук у Фейсбуці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини