Головна Новини Політика рада Верховна Рада ухвалила важливе рішення щодо військових, що воюють на території РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада ухвалила важливе рішення щодо військових, що воюють на території РФ

Верховна Рада схвалила виплати для військових, що воюють на території РФ

20 серпня 2024, 15:15
Поділіться публікацією:

Парламент підтримав законопроект №11483, який забезпечує соціальні гарантії для військових, які беруть участь у бойових діях на території РФ. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Верховна Рада ухвалила важливе рішення щодо військових, що воюють на території РФ

Верховна Рада. Фото: з відкритих джерел

Парламентар відзначив, що за документ, ініційований президентом Володимиром Зеленським, проголосував 321 народний депутат.

Цей закон надає військовослужбовцям, які діють на території Росії, зокрема в Курській області, такі ж виплати та пільги, як і на передовій.

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич наголосив на важливості цього законопроекту. Рада повинна гарантувати учасникам операції в Курській області, та всіх інших наших дій на території держави-агресора, що вони отримуватимуть абсолютно всі виплати та преференції, передбачені для передової.

Зазначимо, Ярослав Железняк також повідомив, що Верховна Рада ухвалила загалом доопрацьований законопроект №8371 про заборону діяльності на території України релігійних організацій, у тому числі пов'язаних із РФ. У народі його називають законом про заборону московської церкви.

Як повідомив нардеп, підтримали законопроект 265 народних депутатів. Голосували проти нього 17 нардепів із групи "Платформа за життя та мир", виступили проти 7 нардепів із групи "Відновлення України", один депутат утримався. У партії "Слуга народу" голосували проти 4 нардепи та 3 утрималися. Проти заборони московської церкви проголосував також один позафракційний депутат.

Закон набирає чинності через 30 днів із дня опублікування. Але, додає Желєзняк, крім одного пункту – згідно з ним громади УПЦ МП будуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв'язки з РПЦ.

У Раді голосування вже назвали історичним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини