Головна Новини Політика рада Верховна рада розгляне податковий законопроект за спецпроцедурою
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна рада розгляне податковий законопроект за спецпроцедурою

Скандальний податковий законопроект розглянуть через 10 днів

23 вересня 2021, 13:40
Поділіться публікацією:

Сьогодні відбулося чергове пленарне засідання шостої сесії Верховної Ради України. Під час якої, депутати прийняли рішення перенести розгляд податкового законопроекту №5600. Повідомляє РБК-Україна,

Верховна рада розгляне податковий законопроект за спецпроцедурою

Фото: Данило Гетманцев - фото з відкритих джерел

Глава комітету ВР з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів, що питання розглянуть через 10 днів. Оскільки депутати від партії "Слуг народу" прийняли рішення розглядати цей законопроект за спецпроцедурою, яка передбачена 119-1 статтею регламенту.

"Ми будемо йти за цією процедурою. Нам потрібно зібрати 150 підписів і через 10 днів ми зможемо розглянути законопроект 5600", — роз'яснив Гетманцев.

У свою чергу депутат від партії президента в своему телеграм каналі повідомив, що секретаріат фракції "Слуга народу" вже приступив до збору підписів народних депутатів за розгляд проекту за допомогою особливої ​​процедури. Зі слів Олександра Качури, вже зібрано 130 підписів з 150 — ти.

Нагадаємо, що законопроект №5600 "Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень", був поданий а червні цього року. Ініціатором проекту виступив прем'єр-міністр Денис Шмигаль і Данило Гетманцев.

У цьому проекті, мова йде про збільшення фіскального навантаження практично на всі галузі. Зокрема, підвищаться акцизи на алкогольні напої і тютюнові вироби, з 2 до 0,5 га зменшується розмір ділянок для ведення особистого селянського господарства, продаж продукції з яких не обкладається податком на доходи фізосіб.

Згідно з презентацією до проекту держбюджету Міністерства фінансів, даний законопроект дозволить зібрати в 2022 році з українців додатково 30 млрд гривень податків.

Раніше видання "Коментарі" писали чому, ресурсний законопроект №5600 викликає стільки суперечок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини