Головна Новини Політика рада Верховна Рада планує повернути військовим надбавку у 30 тис: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада планує повернути військовим надбавку у 30 тис: що відомо

У ВРУ потрапив законопроєкт, який поверне українським військовим надбавку у 30 тис. грн незалежно від місця перебування.

4 березня 2023, 18:26 comments8679
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт № 9071, згідно з яким пропонується повернути військовим надбавки у сумі 30 тис. грн незалежно від місця проведення служби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт ВРУ.

Верховна Рада планує повернути військовим надбавку у 30 тис: що відомо

В Україні планують повернути додаткові виплати для військових

25 січня 2023 року виданий наказ Міністерства оборони № 44, який почав діяти з 1 лютого та передбачає скорочення бонусних коштів у розмірі 30 тис. грн під час воєнного стану. Згідно з цим наказом не всі військовослужбовці отримуватимуть додаткову винагороду, а лише ті, хто перебуває у зоні бойових дій.

Таке рішення критично сприйняли у суспільстві та у владному осередку, тому група депутатів на чолі з Дмитром Разумковим, Аліною Загоруйко та іншими, подала новий законопроєкт № 9071 під назвою "внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гідного рівня оплати праці осіб, які виконують обов’язок із захисту Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України".

"Така суттєва зміна порядку і розмірів виплати грошового забезпечення у період активних бойових дій негативно впливає на бойовий дух армії та, як наслідок, на обороноздатність держави", — повідомляється у пояснювальній записці до законопроєкту.

Таким чином планується на час воєнного стану всім військовослужбовцям, поліцейським, особам рядового та начальницького складу буде додатково виплачуватись сума в 30 тис. грн. Нова ініціатива не буде поширюватись на курсантів. Законопроєкт № 9071 внесли у ВРУ  березня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв слова російського політика Медведєва, який пригрозив, що Росія знищить німецький танковий завод.

Також "Коментарі" писали, чи продовжують росіяни підтримувати війну в Україні згідно з результатами нового опитування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Алексей

6 березня 2023, 09:57

То буде ца премія 30 тисяч чи не ? Бо я служу дшв


Новини