Головна Новини Політика рада Верховна Рада підтримала законопроєкт про збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховна Рада підтримала законопроєкт про збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху

Депутати проголосували за законопроєкт в першому читанні

13 липня 2020, 19:17 comments1455
Поділіться публікацією:

Верховна Рада України в першому читанні прийняла законопроєкт номер 2695 "Про зміну деяких нормативно-правових актів України у сфері безпеки дорожнього руху". Про це повідомляє "твіттер" українського парламенту.

Верховна Рада підтримала законопроєкт про збільшення штрафів за порушення правил дорожнього руху

"За" проголосували 282 народних депутата.

Таким чином, штраф за водіння в нетверезому вигляді залишився попереднім — 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Однак при повторному порушенні водія-порушника можуть залучити до адміністративного арешту від 10 до 15 діб, а також забрати права на строк від трьох до десяти років.

За порушення швидкості більш ніж на 50 км/год штраф підвищено до 200 неоподатковуваних мінімумів (було — 30). Також збільшиться штраф за їзду без водійського посвідчення — з 510 гривень до 10 200 гривень.

За дорожньо-транспортнe пригода, в якій потерпілий отримав травми середньої тяжкості, планують штрафувати від 51 000 гривень до 85 000 гривень, або арештом на строк до шести місяців.

Раніше "Коментарі" повідомляли деталі смертельної ДТП під Києвом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини