Головна Новини Політика рада Великий бізнес хоче збити голосування: Гетманцев розповів, чому відкладався ресурсний законопроєкт
commentss НОВИНИ Всі новини

Великий бізнес хоче збити голосування: Гетманцев розповів, чому відкладався ресурсний законопроєкт

Депутат заявив, що у них вистачає голосів на цей закон

29 листопада 2021, 21:15
Поділіться публікацією:

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів про ресурсний законопроєкт № 5600. Він розповів, чому прийняття цього закону так довго переносилося. Про це він розповів під час брифінгу "Слуги народу".

 Великий бізнес хоче збити голосування: Гетманцев розповів, чому відкладався  ресурсний законопроєкт

Данило Гетманцев (фото з відкритих джерел)

За його словами, документ стоїть у порядку денному на вівторок. І його хоче збити у залі великий бізнес.

"Фактично ми бачимо, що цей законопроєкт 5600 неодноразово переносився, бо тривали консультації й вони стосувалися найбільш болючих питань для надвеликого бізнесу, які пов'язані з оподаткуванням видобутку надр з оподаткуванням деяких видів господарської діяльності в Україні, які є на сьогодні досить великими й потужними. Завдяки тій допомозі, яка надавалася державою в минулому, але чомусь не сплачують податки. Я говорю про курятину та аграрний сектор. Цей законопроєкт став наріжним каменем у боротьбі, яку веде команда президента з олігархічною системою економіки. І ці консультації були викликані тим, що великий бізнес не втрачає шансів збити цей законопроєкт в залі. Проводиться чимала кількість консультації з народними депутатами. Але ми переконані, що всі свідомі депутати, які дбають про майбутнє України, вони підтримують цей законопроєкт і ми будемо з вами мати збалансований бюджет, бо ресурси від цього законопроєкту відображанні у бюджеті 2022, який буде внесений в Кабмін одразу після прийняття 5600 в залі",- наголосив Гетманцев.

Також депутат розповів, чи є голоси у залі, аби проголосувати за законопроєкт №5600. Він заявив, що у них вистачає голосів на цей закон. Але точно цифри він не назвав.

"Закон підтримують не тільки "Слуга народу", але й інші групи й фракції також в парламенті. Тому я думаю охочих долучитися до цього голосування буде чимало. Щодо процедури, то це 150 правок. Але я не виключаю, що буде продовження роботи Верховної Ради до вичерпання порядку денного. Будемо дивитися, як буде вести себе у залі опозиція. Бо є декілька способів затягування законопроєкту", — підсумував він.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те,  що завадило Гетманцеву потрапити у Верховний Суд.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини