Головна Новини Політика рада Важливі рішення: які законопроекти ухвалила Рада 14 квітня
commentss НОВИНИ Всі новини

Важливі рішення: які законопроекти ухвалила Рада 14 квітня

В Україні створять нову інституцію з питань зниклих безвісти та забороняють символіку окупантів

14 квітня 2022, 20:28
Поділіться публікацією:

14 квітня Верховна Рада проголосувала за ряд важливих законопроектів. Також під час засідання виступили іноземні дипломати — голова Сенату Чеської Республіки — Мілош Вистріч та маршалок Сенату Республіки Польщі — Томаш Гродський.

Важливі рішення: які законопроекти ухвалила Рада 14 квітня

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

Нарешті з'явився новий міністр захисту навколишнього середовища — на посаду призначили виконувача обов'язків Руслана Стрільця.
Депутати підтримали проект про звернення парламентів та міжнародних інституцій світу щодо визнання геноцидом українського народу тих жахів, що коїть рф на нашій території №7276, а також звернення №7281 до міжнародних спортивних інституцій, організацій, щодо не допуску спортсменів з росії та Білорусі до будь-яких міжнародних змагань та звільнення їх представників з посад в цих організаціях.

Всього було ухвалено 22 документи. В Україні буде створено інститут Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин (закон №7244), та проводитиметься державна реєстрація геномної інформації людини (№4265). Законом №7245 передбачено адміністративну відповідальність за невиконання вимог Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

В Україні механізм добору та підготовки прокурорів регулюватиметься документом №5158, а порядок здійснення кримінального провадження в умовах введення в Україні або окремих її місцевостях воєнного, надзвичайного стану — документом №7183.

Також було ухвалено ряд документів, що передбачають внесення змін до законодавства про військову службу, зокрема, в розвідці зможуть служити не громадяни України (№7240-1), іноземці зможуть служити в ЗСУ від 3 до 5 років (№7242 ). Хто може отримати відстрочку від мобілізації прописано теж й в новому законі №7272. 

Додано зміни до Кримінального кодексу щодо колабораційну діяльність (№ 7186) та встановлено механізм позбавлення державних нагород зрадників України (№6163). В другому читанні ухвалено закон №7214 про заборону символіки, яка використовується збройними силами окупанта у війні проти України.

Депутати проголосували за проект №7231, що передбачає реінтеграцію та відновлення прав дітей постраждалих від війни, ухвалили розмежування функцій регіональних управлінь чи департаментів з питань захисту прав дітей №7087. В сфері захисту дітей також прийнято закон №7200 про забезпечення законного представництва дітей, яких вивезли за кордон, тобто дітей з інтернатів чи дитбудинків.

В сфері медицини нардепи ухвалили рішення про звільнення від оподаткування ПДВ операцій з трансплантації анатомічних матеріалів людині. Відповідно до закону №7246 гранти від іноземних держав будуть зараховуватися до загального фонду держбюджету. Документом №7201 ухвалено спрощення доступу громадян до соціальних послуг під час воєнного стану.

Як повідомляв портал "Коментарі", відомо скільки часу знадобиться для розмінування територій України та які законодавчі зміни пропонують депутати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yzheleznyak
comments

Обговорення


Новини