Головна Новини Політика рада В Україні вимагають розпуску Верховної Ради: коли та за яких умов
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вимагають розпуску Верховної Ради: коли та за яких умов

На сайті президента зареєстрована відповідна петиція

12 квітня 2023, 15:10 comments9967
Поділіться публікацією:

На сайті голови держави зареєстрована петиція, яка висловлює недовіру до Верховної Ради України, вимагає розпуску парламенту з подальшими виборами після закінчення військового стану в Україні. Про це повідомляють "Коментарі".

В Україні вимагають розпуску Верховної Ради: коли та за яких умов

Єдиним джерелом влади в Україні є народ

"За останні роки народ України вже остаточно впевнився у тому, що Верховна Рада не діє в інтересах громадян держави, на користь якої прийшли працювати, — стверджує автор петиції Анастасія Католик. — Навіть під час війни усі закони підлаштовуються лише на користь депутатів та можновладців. Нам набридло бачити неповагу та ганебне відношення до громадян України. Останньою крапкою є те, що у військових відбирають гроші, обґрунтувавши це тим, що грошей немає та тим, що несправедливо у тилу отримувати більше, "хоча на початку повномасштабного вторгнення Презедентом було встановлено грошове забезпечення на період військового стану". Але у цей же час Верховна Рада виділяє собі 100% надбавку".

Такий підхід авторка петиції називає "ганьбою": 

"Коли треба було взяти зброю до рук, стати на захист суверенітету та цілісності держави та відмовитись від свого "жити, планувати майбутнє, виховувати дітей та просто вірити у завтра" військові це зробили, не вагаючись. Та за це отримали "вдячність" у вигляді зменшення грошового забезпечення, прийняття нелюдських законів та зневагу", — стверджується в тексті петиції.

Авторка петиції та понад 12 тисяч осіб, які вже підписали звернення, висловлюють свою недовіру парламенту:

"Ми, народ України, громадяни України, які за Конституцією України є єдиним джерелом влади, оголошуємо НЕДОВІРУ до Верховної Ради України та вимагаємо негайного розпуску Верховної Ради України з подальшими виборами після завершення військового стану", — сказано в тексті петиції.

Зареєстрована петиція — 2 березня 2023 року. Після набрання 25 тисяч необхідних підписів голова держави зобов'язаний розглянути петицію та дати на неї відповідь.

Тим часом, СБУ затримала пропагандиста Медведчука.

А Ілон Маск зняв обмеження з Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 квітня 2023, 14:48

Ключова фраза: "після завершення військового стану". В укромуністів все так. Навіть коли холодильник трохи, на мить, переважив видовище. Так починав Правий сектор. Замість займатись реформуванням України казав у лютому-березні 2014: спершу розберемося з донецькими, а вже потім ... От і розібралися?


Новини