Головна Новини Політика рада В Україні студентів можуть звільнити від мобілізації: умови
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні студентів можуть звільнити від мобілізації: умови

Ухвалення цього законопроекту дозволить раніше мобілізованим студентам відмовитися від військової служби

6 листопада 2022, 17:11
Поділіться публікацією:

На сайті Верховної Ради України був опублікований проект Закону про звільнення всіх студентів від військової служби, йдеться у пояснювальній записці до документа.

В Україні студентів можуть звільнити від мобілізації: умови

фото тематичне, з відкритих джерел

Згідно з проектом Закону, який був зареєстрований у ВР, від мобілізації незабаром можуть бути звільнені студенти, які наразі:

·          Отримують професійну освіту;

·          Є отримувачами професійної вищої освіти;

·          Є асистентами-стажерами;

·          Є студентами відділення аспірантури чи докторантури.

"Розробка та подальше просування даного законопроекту, у тому числі його безпосереднє ухвалення Верховною Радою, повинні будуть викорінити будь-яку дискримінацію студентів у нормативно-правових актах", — сказано в описі проекту Закону.

У цьому контексті варто зазначити, що у разі, якщо народні обранці проголосують за цей законопроект, від військової служби можуть бути звільнені навіть раніше мобілізовані студенти. На думку авторів документа, він допоможе забезпечити захист прав усіх студентів України без винятку.

Крім цього, у пояснювальній записці до проекту Закону також зазначено, що його основною метою є забезпечення та збереження належного науково-технічного потенціалу країни, а також кадрової бази висококласних спеціалістів.

"Прийняттям цього документа можна буде навести лад у чинному законодавстві України, а також викорінити всілякі недоробки, невідповідності, не стикування та недоопрацювання попередніх урядів", — наголошується в описі документа.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у бюджеті на 2023 рік зовсім не закладено коштів на фінансування "Нової української школи", більше того, уряд вирішив скоротити витрати на виплату заробітної плати вчителям на 19%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини