Головна Новини Політика рада В Україні прирівняли електронні паспорти до паперових: рішення Ради
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні прирівняли електронні паспорти до паперових: рішення Ради

Відомо, коли зміни вступлять в законну силу

30 березня 2021, 17:11
Поділіться публікацією:

Україна першою в світі офіційно прирівняла цифровий паспорт до паперового, заявив у Telegram-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

В Україні прирівняли електронні паспорти до паперових: рішення Ради

Фото з відкритих джерел

За таке рішення на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради проголосували 302 народних депутати.

Відповідно до закону, українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими, використовуючи додаток "Дія". Так, цифрові паспорти можна буде використовувати на території України для посвідчення особи і підтвердження громадянства.

"Вітаю українців з історичною подією. Ми — перша країна, де електронні паспорти мають таку ж юридичну силу, як і їхні фізичні аналоги. Ми створили світовий кейс для побудови цифрової держави", — заявив голова Мінцифри Федоров.

За словами міністра, тепер паспорт завжди зможе бути у вас в смартфоні. Його можна використовувати для безлічі операцій: відкриття банківського рахунку онлайн, касові операції в банку, подорож поїздом або літаком всередині країни, заселення в готель, отримання посилок на пошті, підтвердження віку в супермаркеті.

Як зазначив Федоров, біометричний закордонний паспорт або ID-карта в "Дії" із 23 серпня 2021 року на законодавчому рівні стануть повним аналогом паперового або пластикового документів.

Нагадаємо, до 2021 року використання е-паспортів, в тому числі закордонних, регулювала одна з постанов Кабінету Міністрів. Поняття "е-паспорт" і "е-паспорт для виїзду за кордон" буде закріплено на рівні закону.

Як пояснили в Мінцифрі, електронний паспорт — абсолютно безпечний. Так, на етапі його перевірки відбувається онлайн-запит до демографічного реєстру. А копія е-паспорта надається в один клік за згодою власника, що також набагато безпечніше, ніж звичайна паперова.

Зазначимо, що вже понад 5 млн українців користуються електронними паспортами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zedigital/646
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини