Головна Новини Політика рада В Україні посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

За жорстоке поводження з тваринами передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність

17 серпня 2021, 11:32
Поділіться публікацією:

В Україні посилили відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

Жорстоке поводження з тваринами, фото із відкритих джерел

В Україні прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень деяких міжнародних угод і директив ЄС у сфері охорони тваринного і рослинного світу".

У тексті Закону йдеться про те, що неприпустимо регулювати чисельність безпритульних тварин шляхом їх повного знищення, вбивство і побиття тварин, а також їх залучення до жебрацтва.

Відповідно до цього закону також заборонено дарувати тварин як призи, нагороди або премії, цькувати одних тварин з іншими.

Знущанням з тварини також вважається її залишення в закритому салоні автомобіля при температурі повітря понад +20 або менш як +5 градусів за Цельсієм. Також домашніх тварин не можна залишати без нагляду прив'язаними в громадських місцях і місцях скупчення людей.

Згідно із законом відтепер не можна також надавати фотопослуги з дикими тваринами (за винятком зоопарків, цирку і дельфінаріїв).

В іншому випадку, за жорстоке поводження з тваринами порушник може понести як адміністративну відповідальність (штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-5100 грн) з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для його життя чи здоров'я), так і кримінальну. Якщо дії людини привели до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі тварини, за нацьковування тварин одна на одну, пропаганду, публічні заклики до жорстокого поводження з тваринами. В такому випадку порушник закону може бути обмежений у волі на строк від року до 3 років або відправитися за ґрати на 2-3 роки, а домашня тварина буде конфіскована.

Покарання при вчиненні перерахованих вище дій в присутності малолітньої або неповнолітньої — позбавлення волі на термін від 3 до 5 років.  

Раніше "Коментарі" повідомляли, що на ексголову Офісу Президента Андрія Богдана було відкрито кримінальне провадження за підозрою в жорстокому поводженні з тваринами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини