Головна Новини Політика рада В Україні хочуть запровадити відеофіксацію освітнього процесу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть запровадити відеофіксацію освітнього процесу

Використання камер у навчальних закладах потребує складної процедури захисту персональних даних

22 лютого 2023, 22:35
Поділіться публікацією:

Питання доцільності відеофіксації в навчальних закладах України розглянули сьогодні на засіданні підкомітету у справах сім’ї та дітей, який очолює Тетяна Скрипка, пишуть "Коментарі".

В Україні хочуть запровадити відеофіксацію освітнього процесу

Під час засідання народні обранці заслухали освітнього омбудсмена Сергія Горбачова. "Ключова проблема — це баланс між правом людини на приватність і правом на безпеку та захист", — підкреслив посадовець.

За його словами, перевагами запровадження відеоспостереження є зменшення ймовірності порушень та протиправної поведінки, протидія курінню, вживанню та розповсюдженню наркотичних засобів, можливість отримати релевантні дані щодо інцидентів між учнями та вчителями. Водночас як зазначив омбудсмен, використання камер потребує складної процедури захисту персональних даних і фінансових ресурсів для встановлення та адміністрування системи відеоспостереження.

У багатьох українських закладах освіти уже є відеонагляд, щоб батьки мали можливість спостерігати за перебуванням дітей у школах. Здебільшого їх встановлюють у коридорах і загальних приміщеннях.

До слова, з ініціативи МВС в школах впроваджують посади спеціаліста з безпеки. Адже безпека — ключове право будь-якого учасника освітнього процесу. Питання безпеки здобувачів та працівників закладів освіти в умовах воєнного стану лише посилилося та набуло нових вимірів: безпека під час повітряної тривоги, дії в разі надзвичайної ситуації, правила поводження з підозрілими предметами тощо. Події війни також впливають на психологічний стан дитини, а це впливає на її поведінку. За всіх цих умов ще більше значення має своєчасна комунікація та взаємодія між закладами освіти, правоохоронними органами, рятувальниками, батьками та громадою. Адже це може зберегти життя та запобігти негативним наслідкам у шкільному середовищі, зокрема правопорушенням.

На шпальтах "Коментарів" йшлося й про те, що Favbet Foundation запустив безплатну програму навчання постраждалих від війни дітей програмуванню.

Читайте також на порталі "Коментарі", дистанційне навчання, як виклик для учнів та вчителів: шкільна освіта очима експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

22 лютого 2023, 23:29

Мур. Ищу парня который будет меня трахать) Парни скорострелы мимо) Я хочу удовлетворять все свои потребности и чтобы парень лизал все мои дырочки и давал в ротик. Написать в приват:----- https://e.vg/lera98


Новини