Головна Новини Політика рада У "Слузі народу" хочуть скасувати перенесення робочих і вихідних днів
commentss НОВИНИ Всі новини

У "Слузі народу" хочуть скасувати перенесення робочих і вихідних днів

Порядок перенесення робочих днів називають "типовою радянською традицією"

8 червня 2021, 15:58
Поділіться публікацією:

У парламенті зареєстрований проєкт закону №4597, згідно з яким може бути заборонено перенесення робочих і вихідних днів через свята. Ініціатором законопроєкту виступила народна обраниця від партії "Слуга народу", голова Комітету соціальної політики Галина Третьякова, пише видання "Ліга".

У "Слузі народу" хочуть скасувати перенесення робочих і вихідних днів

Галина Третьякова - фото з відкритих джерел

У пояснювальній записці до документа чинний на території України порядок перенесення робочих днів називають "типовою радянською традицією". Також зазначається, що в європейських країнах подібна практика відсутня.

Автори проєкту закону вважають, що зміщення вихідних і робочих днів може погано позначатися на продуктивності праці і "формувати негативну репутацію бізнес-потенціалу" нашої держави на міжнародній арені.

Народні депутати підкреслили, що трудове законодавство забороняє шестиденні тижні, а чотири вихідних дні поспіль "знижують трудову мотивацію", в результаті чого громадянин "гірше адаптуються до робочого процесу".

Нагадаємо, що другий місяць літа, на жаль, не багатий святами. Тому українцям не варто розраховувати на триденні уїк-енди, як у попередньому місяці. У липні будуть стандартні вісім днів відпочинку.

Також у матеріалі нашого видання можна прочитати, що державний глава Володимир Зеленський заявив, що винесе законопроєкт про олігархів на всеукраїнський референдум, якщо вони (олігархи) будуть саботувати його прийняття у Верховній Раді.

Які прогнози? Чи підтримає Рада законопроєкт або нас чекає "антиолігархічний" референдум? Експерти оцінили цей крок для інтернет-видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини