Головна Новини Політика рада Усіх працівників у ТЦК: нардеп розповів, що зміниться для керівників підприємств із 18 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

Усіх працівників у ТЦК: нардеп розповів, що зміниться для керівників підприємств із 18 травня

18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію, згідно з ним протягом двох місяців усі військовозобов'язані повинні оновити свої дані

16 травня 2024, 07:55
Поділіться публікацією:

З 18 травня, коли набуде чинності новий закон про мобілізацію, керівники підприємств нестимуть відповідальність за неявку своїх військовозобов'язаних працівників до територіальних центрів комплектування (ТЦК). Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі телеканалу "Київ24" зробив член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.

Усіх працівників у ТЦК: нардеп розповів, що зміниться для керівників підприємств із 18 травня

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"До 18 травня працює такий механізм: керівник видає наказ про оповіщення працівника і може цей наказ, до речі, відправити до ТЦК. Таким чином він знімає з себе відповідальність – тобто далі керівник не відповідає, чи військовозобов'язаний буде йти в ТЦК чи ні. Він свою частину юридичного питання виконав — сповістив військовозобов'язаного працівника, видавши наказ", — пояснив він.

За його словами, зараз юридично питання доставки такого працівника до ТЦК перекладається на керівника підприємства.

При цьому парламентарій уточнив, що ніхто поки що не може сказати, як усе це виглядатиме на практиці. Адже ухвала Кабінету міністрів – це одна, а як вона може бути реалізована – зовсім інша.

"Я думаю, якісь додаткові механізми доопрацьовувати та розробляти. Але з огляду на те, що я зараз бачу перед собою, я думаю, що юридично це буде переклад відповідальності на керівника. Умовно кажучи, коли керівник отримує наказ та перелік повісток для працівників підприємства, керівник буде зобов'язаний видати ці повістки під розпис та забезпечити явку військовозобов'язаних працівників у відповідний центр комплектації", – зазначив політик.

Він додав, якщо працівники підприємств не приходять до ТЦК, тоді на це підприємство, на цю посадову особу накладається адміністративна відповідальність.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого не вистачає для ефективної мобілізації: чи зміниться ситуація.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини