Головна Новини Політика рада Україна заборонила продаж електронних сигарет неповнолітнім: суми штрафів
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна заборонила продаж електронних сигарет неповнолітнім: суми штрафів

Парламент посилив відповідальність за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет

2 грудня 2020, 12:17
Поділіться публікацією:

В Україні заборонили продаж електронних сигарет неповнолітнім. Таке рішення ухвалив парламент на засіданні сьогодні, 2 грудня.

Україна заборонила продаж електронних сигарет неповнолітнім: суми штрафів

Фото з відкритих джерел

Так, Верховна Рада прийняла Закон щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах. "За" проголосували 309 нардепів.

Документ передбачає, що з нового року вводиться адміністративна відповідальність за порушення правил торгівлі електронними сигаретами та рідинами для них. Штраф за продаж підакцизних товарів зросте від 400 до 1400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6 800 грн – 23 800 грн). Крім того, будуть карати штрафами торгівлю з рук, конфіскуючи предмети і виторг, отриманий від продажу. Повторне порушення протягом року передбачає штраф 13 600-23 800 грн з конфіскацією предметів торгівлі.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту №3628, ВОЗ вважає, що тютюнові вироби для електричного нагрівання не є цілком безпечними, адже містять тютюн і викликають залежність. Тож за допомогою цього закону в Україні хочуть зберегти життя та здоров’я дітей, запобігти випадкам продажу дітям електронних сигарет і рідин, що використовуються в них.

Як повідомлялося, за основу цей проект закону парламентарі ухвалили наприкінці вересня.

Раніше портал "Коментарі" розповів, що вчені розкрили небезпеку електронних сигарет для легень. Так, у користувачів електронних сигарет підвищується ризик отримати хронічні захворювання органів дихання. За даними дослідження, кожен п'ятий користувач електронних сигарет піддається хронічним захворюванням органів дихання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

имя

2 грудня 2020, 15:58

введите комментарий


Новини