Головна Новини Політика рада У Слузі народу розповіли, що може вбити монобільшість, але до такого сценарію готові
commentss НОВИНИ Всі новини

У Слузі народу розповіли, що може вбити монобільшість, але до такого сценарію готові

Фракція Слуга народу готова надати 150 голосів за закон про заборону УПЦ Московського патріархату

5 серпня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

Провладна фракція "Слуга народу" готова надати у другому читанні до 150 голосів за законопроект №8371 про заборону діяльності Російської православної церкви в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю РБК-Україна зробив голова комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

У Слузі народу розповіли, що може вбити монобільшість, але до такого сценарію готові

Верховна Рада. Фото: з відкритих джерел

"У нас є 130 підписів від наших депутатів. Є депутати, які не поставили підписи, але голосуватимуть точно. Тому ми порахували, що зі Слуги народу проголосує 150 осіб точно. Це багато, і цього достатньо, щоб законопроєкт пройшов в залі, разом з голосами інших фракцій і груп. Хоч би як важко було, але 240 голосів точно є", — сказав нардеп.

За його словами, у фракції є група противників законопроекту, які мають різні мотиви, у тому числі корупційні.

"Компетентні органи це знають, тому я порадив би тим, хто намагається і корупційні мотиви включити, бути обережними, тому що дограються до великих неприємностей", — висловився політик.

Микита Потураєв додав, що фракція Слуги народу присягала не Московському патріархату, а народу України, який не асоціює себе з російською церквою. Тому коли парламент відмовляється розглядати законопроект, це означає, що він "драматично перестав відбивати суспільні настрої".

Законопроект про релігійні організації буде розглянуто на першому ж пленарному засіданні у серпні.

"Якщо цей закон призведе до загибелі монобільшості, отже, така й ціна була цій монобільшості", — вважає Микита Потураєв.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якщо після Зеленського прийде латентний диякон РПЦ : у ВР хочуть поставити запобіжники.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини