Головна Новини Політика рада У Раді відреагували на неприємне рішення швейцарського парламенту перед самітом миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді відреагували на неприємне рішення швейцарського парламенту перед самітом миру

Нардеп Олексій Гончаренко зазначає, що виникають питання щодо ефективності роботи нашого дипломатичного корпусу у Швейцарії

5 червня 2024, 11:32
Поділіться публікацією:

Після того, як Верхня палата парламенту Швейцарії 3 червня відхилила надання Україні допомоги на суму 5,58 млрд. доларів, виникають питання щодо ефективності роботи посла України у Швейцарії Ірини Венедиктової. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram заявив народний депутат Олексій Гончаренко.

У Раді відреагували на неприємне рішення швейцарського парламенту перед самітом миру

Верховна Рада. Фото: із відкритих джерел

"Цікаво, чим займається пані посол Венедиктова у Швейцарії?", — ставить питання парламентарій.

На думку нардепа, ситуація стала черговою демонстрацією того, що дипломатичною роботою мають займатись професіонали.

"І тепер, маючи такого посла, ми маємо такі результати", — додав Гончаренко.

Як відомо, Ірина Венедиктова, яка була генпрокурором України, вже майже два роки є послом України у Швейцарії. На цій посаді вона перебуває з 17 листопада 2022 року.

Зазначимо, 3 червня у верхній палаті парламенту Швейцарії відбулося голосування щодо виділення допомоги України у розмірі 5 млрд. швейцарських франків (5,5 млрд. доларів). Швейцарські політики більшістю голосів відкинули допомогу Україні. Це сталося майже за два тижні до Саміту миру, який відбудеться у Швейцарії.

У квітні окремий парламентський комітет підтримав пакет безпеки Швейцарії та забезпечення миру в Європі через російську агресію проти України. Основна допомога для України передбачала реконструкцію та ремонт інфраструктури, що постраждали від війни.

Вже в червні швейцарські парламентарії голосували за цей великий пакет у 15 млрд франків, який складався з 10 млрд франків для швейцарських військових цілей, а ще 5 млрд франків мали бути відправлені на допомогу Україні. Проте документ підтримали лише 15 депутатів, тоді як 28 голосів було проти.

Таке рішення у Швейцарії пояснили тим, що пакет допомоги Україні порушує положення про "борговий гальм", тобто ліміт, встановлений для запозичень у нейтральні країни. Рішення верхньої палати парламенту Швейцарії про відхилення пакету допомоги Україні відбулося за два тижні до Саміту світу, куди запрошено понад 100 країн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олександр

5 червня 2024, 12:20

а що, е i тi,хто вважав за iнше?


Новини