Головна Новини Політика рада У Раді відповіли, скільки Україна зможе протриматися без фінансової допомоги Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді відповіли, скільки Україна зможе протриматися без фінансової допомоги Заходу

Перший квартал 2024 року Україна точно протримається без надходження грошей від партнерів

18 січня 2024, 10:25
Поділіться публікацією:

Комплекс заходів та обмеження на витрати дозволяють Україні спокійно пройти перший квартал 2024 року без надходження грошей від партнерів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила голова парламентського Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа, повідомляє сайт парламенту.

У Раді відповіли, скільки Україна зможе протриматися без фінансової допомоги Заходу

Роксолана Підласа. Фото з відкритих джерел

"Січень держава почала з певною економією, і ці кошти зараз використовуються. Також деякі надходження державного бюджету, що заплановані на 2024 рік, будуть наближені й у першому кварталі, наприклад, буде сплачено частину чистого прибутку, який НБУ перераховує до держбюджету", — заявила нардеп .

За її словами, Мінфін активно розміщуватиме військові облігації, щоб залучати приватний капітал для фінансування наших соціальних та гуманітарних витрат.

"Тобто ми ретельно продумали "план Б" на перший квартал, підготувалися, і все працює. Зобов'язання перед громадянами уряд виконує, всі соціальні виплати та зарплати бюджетникам будуть виплачені", — зазначила депутат.

Водночас вона додала, що українська влада на всіх рівнях активно працює над тим, щоб другий квартал розпочинати вже за допомогою міжнародних партнерів.

"Якщо вже в лютому приймуть допомогу США, то на початку березня ми отримаємо перший транш. Крім того, на нас очікує перегляд програми з МВФ і транш від Фонду також на початку березня, і я дивлюся на ситуацію зі стриманим оптимізмом", — сказала Підласа.

Щодо виділення 50 млрд. євро Україні з боку ЄС у Єврокомісії є запасний план на випадок продовження блокування деяких країн. Це може бути не централізований загальноєвропейський фонд, з якого надаються кошти Україні, а так званий фонд найбільших столиць, адже головними донорами ЄС є такі багаті країни, як Німеччина, Франція і так далі, повідомила Підласа.

Читайте також на порталі "Коментарі" – блокування допомоги Україні: хто і з чим прорахувався у США і не лише.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини