Головна Новини Політика рада У Раді відповіли, чи можуть виникнути затримки з виплатами пенсій, якщо допомога від США буде меншою
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді відповіли, чи можуть виникнути затримки з виплатами пенсій, якщо допомога від США буде меншою

Роксолана Підласа запевняє, що проблем із пенсіями не буде, навіть якщо допомога від США буде меншою

5 лютого 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

Можлива заборона на фінансування пенсій за рахунок фінансової допомоги США, яка поки що так і не затверджена, не зупинить їхню виплату в Україні. Як передає портал "Коментарі", у цьому в коментарі LIGA.net запевнила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа.

У Раді відповіли, чи можуть виникнути затримки з виплатами пенсій, якщо допомога від США буде меншою

Пенсії в Україні. Фото: з відкритих джерел

Нардеп заявила, що пенсії – це захищена стаття витрат, тож гроші на них знайдуть у будь-якому випадку.

"Пенсії платяться коштом ЄСВ. Державний бюджет покриває дефіцит Пенсійного фонду і платить пенсії окремим категоріям пенсіонерів, які раніше працювали на державу. Видатки для Пенсійного фонду – це захищена стаття видатків державного бюджету, вони проплачуються практично одразу після військових видатків, тому проблем з пенсійним забезпеченням не буде, навіть якщо пряма бюджетна допомога від США буде меншою, ніж очікувалось", — прокоментувала парламентарій.

Зазначимо, сьогодні стало відомо, що Сенат прописав у законопроекті про додаткові асигнування заборону на відшкодування пенсій за рахунок прямої бюджетної підтримки США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сенат США (верхня палата парламенту) представив двопартійний законопроект щодо виділення щодо додаткового фінансування (118,28 млрд дол), який об'єднує захист кордонів, а також допомогу Україні (60 млрд) та Ізраїлю (14,1 млрд). Голосування у Сенаті намічено на 7 лютого. Президент Джо Байден закликав Палату представників (нижня палата) якнайшвидше ухвалити цей законопроект. Проте речник Палати представників, республіканець-трампіст Майк Джонсон вже обіцяє "поховати" цю ініціативу. Які перспективи ухвалення такого важливого для України законопроекту? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.liga.net/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини