Головна Новини Політика рада У Раді пропонують визнати ще одну країну державою-агресором
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді пропонують визнати ще одну країну державою-агресором

Група нардепів вважає, що потрібно якнайшвидше розірвати дипвідносини з Білоруссю

20 червня 2023, 07:38
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді зареєстровано проект ухвали про визнання Білорусі країною-агресором. Під цим проектом підписалася група парламентарів. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в Телеграм повідомив нардеп Ярослав Юрчишин.

У Раді пропонують визнати ще одну країну державою-агресором

Верховна Рада України. Фото: з відкритих джерел

Нардеп пояснив намір визнати Білорусь країною-агресором тим, що лукашенківський режим фактично дав зелене світло на використання білоруської території для агресії проти України.

"Цей крок потрібен для притягнення білоруського режиму до відповідальності та майбутніх репарацій України", – вважає депутат.

Він уточнив, чи не варто забувати, що не всі білоруси мовчазно підтримали диктаторський режим Лукашенка. Є й ті, які разом із українцями стали боротися з російською агресією. Прикладом є Полк Калиновського. Але зараз йдеться про те, щоб зобов'язати Білорусь як країну нести юридичну відповідальність за злочини, скоєні на території іншої держави – України.

Текст постанови, зареєстрованої у Верховній Раді 16 червня, поки не опубліковано, але в пояснювальній записці зазначається, що Рада визнає Білорусь державою-агресором і закликає уряди інших держав та міжнародні організації вчинити аналогічно. Також парламентарі закликають уряд розірвати усі дипломатичні зв'язки з Мінськом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — самопроголошений президент Республіки Білорусь (РБ) Олександр Лукашенко стверджує, що саме він нібито наполіг, щоб російську тактичну ядерну зброю розмістили на білоруській території. І таке розміщення, за його словами, вже розпочалося. Крім того, Лукашенко заговорив про якісь "червоні лінії", а також почав прогнозувати, що війна в Україні скоро закінчиться. Про що говорять подібні заяви – куди в результаті Лукашенко заведе і себе, і Білорусь? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини