Головна Новини Політика рада У Раді пропонують виключити Безуглую зі складу комітету нацбезпеки: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді пропонують виключити Безуглую зі складу комітету нацбезпеки: у чому причина

Нардеп "Слуги народу" Федір Вениславський заявив, що Безугла свідомо ввела в оману народних депутатів

28 лютого 2023, 17:45 comments4602
Поділіться публікацією:

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп "Слуги народу" Федір Вениславський пропонує відкликати народного депутата Мар'яну Безуглую зі складу цього парламентського комітету. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у проекті постанови №9068.

У Раді пропонують виключити Безуглую зі складу комітету нацбезпеки: у чому причина

Мар'яна Безугла. Фото: з відкритих джерел

Як свідчить пояснювальна записка до документа, як обґрунтування прийняття такого рішення Вениславський наводить "неналежне виконання Безуглою своїх обов'язків як заступника голови профільного комітету".

За його словами, на засіданні комітету 16 лютого 2023 року, під час розгляду у другому читанні проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань національної безпеки та оборони (реєстр. № 4210) Безугла надала колегам свідомо недостовірну інформацію про попереднє узгодження нею особисто редакції підготовленого до другого читання тексту законопроекту з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони.

Про це свідчить аудіозапис засідання Комітету. При цьому жодних документів на підтвердження цієї інформації Безуглою членам комітету не надано, зазначається в обґрунтуванні.

Водночас, як свідчить лист начальника ГУР МОУ Кирила Буданова від 22.02.2023 року на ім'я голови комітету Олександра Завітневича, проект закону №4210 Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України не підтримується.

Таким чином, пояснив Веніславський, Безугла свідомо ввела в оману народних депутатів – членів комітету шляхом надання колегам свідомо недостовірної інформації, що саме містить ознаки кримінального злочину, передбаченого частиною 1 статті 351 Кримінального Кодексу України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи є загроза нового ракетного удару: у ЗСУ пояснили, на що чекають росіяни і чому змінюють тактику.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому йде нагнітання навколо Молдови: що там може статися і як це торкнеться України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини