Головна Новини Політика рада У Раді оновили терміни, коли проголосують законопроєкт про мобілізацію і коли він реально запрацює
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді оновили терміни, коли проголосують законопроєкт про мобілізацію і коли він реально запрацює

Оновлений закон про мобілізацію має набути чинності на початку квітня

12 лютого 2024, 14:45
Поділіться публікацією:

Швидше за все, законопроєкт про мобілізацію буде проголосований Верховною Радою України до кінця лютого, а набуде чинності на початку квітня. Як повідомляє портал "Коментарі", такий прогноз в ефірі загальнонаціонального телемарафону озвучив народний депутат Ярослав Железняк.

У Раді оновили терміни, коли проголосують законопроєкт про мобілізацію і коли він реально запрацює

Верховна Рада. Фото: із відкритих джерел

Нардеп звернув увагу, що до 21 лютого народні обранці подаватимуть правки до законопроєкту про мобілізацію, який було прийнято у першому читанні. За його словами, велика кількість поправок до законопроєкту може сповільнити його розгляд. Железняк вважає, що парламентський рекорд поправок до законопроєкту в 16 480 не буде перевищений, але їх буде дуже багато.

"До кожного депутата звертаються і асоціації, і юристи, і об'єднання по поправках. Я впевнений, що їх буде багато. Умовно тисяча-дві, а це велика кількість. Кожна поправка — це 2 хвилини пленарного часу. хвилини — це буде 2000 хвилин, а це значно більше, ніж засідає парламент за один пленарний тиждень", — розповів Ярослав Железняк.

При цьому він додав, що для того, щоб не було такої ситуації із тривалим розглядом поправок, коаліція в парламенті, ймовірно, знайде "креативні" підходи, щоб їх якнайшвидше розглянути.

Ярослав Железняк очікує, що законопроект буде ухвалено до кінця лютого, він буде підписаний на початку березня і через місяць набуде чинності, тобто йдеться про початок квітня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — оновлений урядовий варіант законопроєкту про посилення мобілізації, ухвалений Верховною Радою у першому читанні 7 лютого, викликав чимало запитань. Самі представники влади, включаючи голову фракції "Слуга народу" Давида Арахамію, визнали, що є моменти, які потребують доопрацювання. Секретар РНБО Олексій Данілов зазначає, що в остаточному вигляді закон про мобілізацію має бути справедливим та зрозумілим для суспільства, а також не суперечити Конституції. Портал "Коментарі" продовжує обговорювати з експертами резонансний законопроєкт та пристрасті навколо нього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини