Головна Новини Політика рада У ВР обіцяють завтра погодити МО проведення харчових закупівель для армії
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР обіцяють завтра погодити МО проведення харчових закупівель для армії

Комітет Верховної Ради України з питань оборони і нацбезпеки буде розглядати плани закупівель для Міноборони

14 грудня 2021, 20:19
Поділіться публікацією:
Завтра, 15 грудня, комітет ВР з питань оборони і нацбезпеки планує затвердити річний та трирічний плани закупівель Міноборони, щоб відомство могло розпочати нові тендерні процедури на закупівлю послуг харчування, зокрема. Про це у коментарі розповів нардеп, член профільного комітету Михайло Забродський. 

"Так, завтра комітет планує розглянути трирічний і річний план закупівель, крім того, завтра на порядку денному окремі документи ДОЗ на 2022 рік", — сказав він. 

За словами політика, нардепи також будуть з’ясовувати, які умови у нові тендерні документи закладає Міноборони стосовно харчових закупівель. Щоб унеможливити повторення сценарію цього року, коли всі вони були прописані фактично під одного учасника "Військсервіс-волонтер", що й дозволило йому монополізувати ринок армійської їжі майже на 100%.

"Нам, крім того,  що вивчати тендерні умови, треба буде звернути увага на буквально 2-3 важливих моменти, за якими одразу нам буде зрозуміло, наскільки прозоро цього разу умови сформовані і наскільки є можливість конкурувати на цьому ринку послуг", — пояснив Забродський.

Нардеп прокоментував і той факт, що зараз Міноборони продовжило дев'ять контрактів з "Волонтером", які всі мали б завершитися 31 грудня, ще на 3 місяці наступного року. 

"Я можу лише припустити, що продовжили контракти, бо не були заключені нові, бо відповідні процедури не були проведені, і вони опинилися просто в безвихідній ситуації, коли харчувати треба, але вивести з ринку цього постачальника послуг чи передати іншому чи більш справедливо розподілити — просто немає можливості", — сказав він, зауваживши, що депутати будуть розбиратися чи є в цьому вина оборонного комітету, чи вина МО.

Нагадаємо, що харчові закупівлі МО мав оголосити ще у жовтні-листопаді поточного року. Цього не сталося через те, що оборонний комітет двічі не погодив представлений Міноборони річний план закупівель. Востаннє — 8 грудня

Поточного року ринок постачання продуктів харчування до ЗСУ був повністю монополізований "Військсервіс-волонтером". За це ексзаступник міністра оборони Ігор Халімон отримав підозру від ДБР.
 У ВР обіцяють завтра погодити МО проведення харчових закупівель для армії - фото 2
 У ВР обіцяють завтра погодити МО проведення харчових закупівель для армії - фото 3

Проти "Військсервіс-волонтеру" було складено понад 100 актів за численні порушення договірних зобов'язань в частині безпечності та якості харчових продуктів, поставлених ЗСУ. Компанія, серед іншого, возила на фронт гнилі овочі, переморожене м'ясо, рибу, і не оновлювала стратегічні запаси харчування армії.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що українська армія отримає партію потужних вантажівок.

 

 У ВР обіцяють завтра погодити МО проведення харчових закупівель для армії

Профільний комітет обговорюватиме харчування армії (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини