Головна Новини Політика рада У Раді хочуть заборонити послам і грантовим активістам керувати Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді хочуть заборонити послам і грантовим активістам керувати Україною

У парламенті зареєстрували Декларацію про відновлення суверенітету України у сфері держуправління

8 вересня 2021, 21:35
Поділіться публікацією:

Парламентарій Анатолій Поляков зареєстрував в парламенті свій новий законопроєкт про "Відновлення суверенітету України у сфері держуправління".Якщо за нього проголосують колеги парламентарія, то представники інших країн, міжнародні організації, а також громадські діячі, які, на так звані гранти, фінансуються з інших країн, не матимуть впливу на державну політику України. Про це проінформував  сам Поляков в у Telegram, розмістивши  скриншоти нового документу.

У Раді хочуть заборонити послам і грантовим активістам керувати Україною

Рада ініціює новий законопроєкт (фото з відкритих джерел)

За словами депутата ВР, високопосадовці тільки й розповідають, як вони захищають демократію і суверенітет країни. Насправді в ній поширена практика зовнішнього втручання  в державну політику. Управляють країною посли європейських країн, МВФ і, оплачувані невідомо ким, громадські діячі.

"Сьогодні зареєстрував у парламенті Декларацію про відновлення суверенітету України у сфері держуправління", — додав  Анатолій Поляков.

Новий законопроєкт, який написав парламентарій, забороняє іноземцям обіймати  посади в державному управлінні. Навіть в ситуації, коли він набув українське громадянство при цьому, не відмовляючись від свого. Також тут передбачено, що діячі, які використовують кошти з інших країн, не мають права фінансувати в нас політичні проєкти, медіа та управляти країною. Іноземці не зможуть входити в склад конкурсних комісій, які затверджують управлінців, суддів та інших службовців.

Декларація заборонятиме Кабміну та президенту держави співпрацювати  з міжнародними  спілками та діячами, діяльність яких оплачують з-за кордону.

Суворі заборони передбачені для керівників іноземних посольств, які здійснюватимуть діяльність щодо втручання у внутрішню політику країни. Їх автор декларації пропонує оголошувати персонами non grata.

Як йдеться в новому законопроєкті, всі норми раніше прийнятих законів, що йому суперечать, втратять юридичну силу. Кабінет Міністрів буде зобов’язаний подати  в певний термін поправки до них.

Парламентарій переконаний, що коли за Декларацію проголосує парламент, то "практика зовнішнього втручання в управління країною зникне назавжди".

 Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що Рада не підтримала звернення до США щодо надання Україні статусу основного союзника поза НАТО.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини