Головна Новини Політика рада У «Опозиційній платформі - За життя» спростували інформацію про виключення з партії Іллі Ківи
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Опозиційній платформі - За життя» спростували інформацію про виключення з партії Іллі Ківи

У ОПЗЖ заявили, що поширення неправдивої інформації про виключення Ківи з політсили є черговою провокацією проти опозиції

21 жовтня 2021, 16:15
Поділіться публікацією:

Сьогодні в українських ЗМІ з'явилася інформація про те, що нібито народний депутат від партії "Опозиційна платформа — За життя" Ілля Ківа був виключений з політсили. У ОПЗЖ цю інформацію спростували, заявивши, що це частина інформаційної кампанії, спрямованої проти опозиції. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті ОПЗЖ.

У «Опозиційній платформі - За життя» спростували інформацію про виключення з партії Іллі Ківи

Ілля Ківа, фото з відкритих джерел

Крім того, в політсилі підкреслили, що відео, поширене в медіапросторі, є маніпулятивним і змонтованим.

"Сьогодні в інформпросторі України була запущена чергова брехлива і брудна інформаційна кампанія, спрямована проти партії "Опозиційна платформа — За життя". Замовники цієї цинічної провокації і учасники дійства з дискредитації партії, використовуючи змонтоване маніпулятивне відео, спробували просувати абсолютно брехливу, недостовірну і юридично безграмотну тезу про нібито виключення Іллі Ківи з "Опозиційної платформи — За життя", — йдеться партійній заяві.

У ОПЗЖ пояснили, що згідно зі статутом партії, рішення про застосування партійного стягнення до члена політради, яким є народний депутат Ілля Ківа, приймається виключно Політичною Радою партії, не менш як двома третинами голосів.

"Відповідні положення закріплені і в Положенні про членство в Політичної партії" Опозиційна платформа — За життя ", затвердженому протоколом Стратегічної Ради партії від 23 квітня 2021 року № 6, за яким рішення про виключення з партії керівної особи партії, члена керівного органу партії приймається виключно політичною Радою партії. Оскільки народні депутати України — члени депутатської фракції "Опозиційна платформа — За життя" є членами вищого керівного органу партії — Політичної Ради партії, то будь-які стягнення до них можуть бути застосовані виключно за рішенням Політичної Ради", — повідомили в ОПЗЖ.

З огляду на вищесказане, в "Опозиційній платформі — За життя" заявили, що "дії організаторів цієї провокації спрямовані на розкол партії", а її ініціатори отримають належну оцінку керівництва і членів політичної сили.

"Очевидно, що подібна провокація була здійснена в інтересах чинної влади, яка за допомогою фальсифікації кримінальних справ, політичних репресій, незаконного переслідування опозиції, а тепер ще й подібних брудних вкидань, не гребуючи ніякими методами, намагається розправитися з "Опозиційною платформою — За життя" як політичною силою, що перегородила шлях до встановлення диктатури влади в Україні ", — констатували в ОПЗЖ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини