Головна Новини Політика рада У Міноборони щось недочули: у Раді оцінили новий законопроєкт щодо мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони щось недочули: у Раді оцінили новий законопроєкт щодо мобілізації

У парламенті натякнули, що оновлений законопроєкт про мобілізацію потребує доопрацювання

1 лютого 2024, 07:54 comments3100
Поділіться публікацією:

Оновлена редакція проєкту закону з мобілізації в Україні ще потребує доопрацювання. Так вважають у парламентському Комітеті з питань національної безпеки. Позицію Комітету в ефірі загальнонаціонального телемарафону озвучив заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

У Міноборони щось недочули: у Раді оцінили новий законопроєкт щодо мобілізації

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Нардеп зазначив, що уряд при підготовці цього законопроєкту частково взяв до уваги запропоновані профільним комітетом пропозиції щодо внесення змін.

"Щось почули, щось недочули, мабуть, у Міністерстві оборони", — сказав Чернєв.

Водночас, нардеп зазначив, що з документом "вже можна працювати та доопрацьовувати" до внесення його на друге читання у Раді.

"Залишаються питання, але є із чим працювати", — сказав парламентар.

Єгор Чернєв заявив, що комітет запросить представників МОУ для роз'яснення своєї позиції щодо деяких "спірних" положень у законопроєкті.

Представник парламентського комітету також висловився про запропоновану в документі можливість надсилати повістки до електронного кабінету, про можливість блокування доступу до банківських рахунків.

Так, за його словами, залишаються "відкритими питання відповідальності для людей, які не прийшли за повісткою", однак у комітеті "наполягали на тому, щоб це не порушувало прав людини".

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Верховній Раді представники Кабміну зареєстрували 30 січня новий проект закону про мобілізацію. У ньому, як і в попередньому варіанті, за неявку до Територіальних центрів комплектування (ТЦК) до громадян пропонується застосовувати низку покарань. Крім того, зміни до закону про мобілізацію передбачають скасування відстрочки для низки державних службовців, правоохоронців. Є низка моментів щодо призову інвалідів, обмежено придатних, щодо демобілізації. Які перші враження від другої спроби мобілізаційних змін? Які перспективи проходження цього варіанта через парламент? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Эдвард

2 лютого 2024, 05:45

Що ви верзете? Такий законопроект взагалі необхідно прилюдно спалити на майдані а тих хто його розробляв і доопрацьовував - відсторонити назавжди від будь яких керівних посад! Це саме ганебне що витворила влада за останні пів року! Було ВСЕ: БРЕХНЯ ЩО НАДАДУТЬ БІЗНЕСУ КАНІКУЛИ З ПОДАТКІВ, БРЕХНЯ ЩО ЗРОБЛЯТЬ ПІЛЬГИ ТА ВІДТЕРМІНУВАННЯ ПО СПЛАТАМ БОРГІВ ПО КОМУНАЛКАХ І БАГАТО ЩЕ - АЛЕ ВСЕ ЗРОБЛЕНО ПОВНІСТЮ НАВПАКИ. ЦЯ ГАНЕБНА ВЛАДА ВЖЕ ЗАКОЛИХАЛА УКРАЇНЦІВ СВОЇМИ ГЕНОЦИДНИМИ ДІЯМИ... ТАКЕ ВРАЖЕННЯ ЩО ВЛАДА ПРОВОКУЄ КРАЇНУ НА ПОВСТАННЯ!!!


Новини