Головна Новини Політика рада Світовий банк виділить 100 млн доларів для студентів: у Раді розповіли, куди підуть гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

Світовий банк виділить 100 млн доларів для студентів: у Раді розповіли, куди підуть гроші

Юлія Гришина розповіла, куди підуть гроші

18 березня 2022, 21:10
Поділіться публікацією:

Представники Світового банку виділять нашій країні 100 мільйонів доларів для виплат стипендій для студентів вітчизняних  вищих навчальних закладів. Це нова складова спільного проекту українського МОН  та Світового банку для відшкодувань  бюджетних  витрат уряду у  вищій освіті. Про це повідомляють у Світовому банку.

Світовий банк виділить 100 млн доларів для студентів: у Раді розповіли, куди підуть гроші

Юлія Гришина (фото з відкритих джерел)

Очільниця підкомітету з питань вищої освіти, нардеп Юлія Гришина розповіла, куди саме спрямують гроші. За її словами, кошти  Світового банку  дозволять виплатити академічні стипендії  172 тисячам студентів та соціальні стипендії  50 тисячам представників стипендіальних програм в поточному навчальному році. З початком нападу  Росії чимало родин вже не  можуть підтримати  матеріально здобуття освіти своїми дітьми. Ці державні стипендії — це  додаткове джерело доходу для студентів, зокрема,вихідців з бідних сімей.

Гришина ще повідомила, що  нещодавно парламент ухвалив законопроєкт № 7133, що дає гарантії педагогам щодо роботи і безперебійні виплати зарплат, а молоді, що навчається у вишах – виплати стипендій і забезпечення гуртожитками.

"Закон передбачає, що студентам, працівникам закладів освіти, наукових установ, зокрема тим, що були змушені тимчасово змінити місце проживання через війну, гарантується: освітній процес у дистанційній або в будь-якій іншій безпечній формі; збереження місця роботи, середнього заробітку, виплата стипендії та інших виплат, передбачених законодавством; місце проживання (пансіон, гуртожиток) та в разі потреби – забезпечення харчуванням", – завершила очільниця парламентського підкомітету.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що світовий банк виділив Україні 300 млн доларів на соцпідтримку населення.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини