Головна Новини Політика рада Суд ухвалив рішення щодо Шуфрича
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд ухвалив рішення щодо Шуфрича

На відомого екс-регіонала кайданки одягли безпосередньо в залі суду

15 вересня 2023, 22:55
Поділіться публікацією:

Суд заарештував Шуфрича на два місця, без права внесення застави. Про це повідомляють "Коментарі".

Суд ухвалив рішення щодо Шуфрича

СБУ у Нестора Шуфрича

Відповідаючи на запитання журналістів у залі суду Нестор Шуфрич, заявляв:

"Ніхто не міг уявити, що таке ( масштабний напад Росії — ред.) може статися, — заявив Нестор Шуфрич. — Я теж ніколи не вірив, що росіяни нападуть на Україну. І в останньому ефірі 1 березня на "Росія1" я сказав: "Заберіться з України! Поважайте хоробрість наших військових, ніхто капітулювати не буде, немає в Україні ніяких "нациків", нациками стали всі, навіть я". Це 1 березня. Останній мій ефір на російському телебаченні", — заявив Шуфрич журналістам.

Нагадаємо, що сьогодні до нього додому у селі Козин Київської області з обшуком прийшли представники СБУ. Він був затриманий. За матеріалами СБУ, йому повідомлено про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).  Він входив до фракції партії ОПЗЖ, нині забороненої, і досі є головою комітету ВР з питань свободи слова. 

У нього вдома був знайдений проект документу щодо впровадження автономії Донбасу.

А експерти пояснили, чим може бути обумовлене затримання Шуфрича.

"Бо все може закінчитися досить загальними словами щодо проросійської позиції чи сприяння російській пропаганді. Це, безумовно, серйозні та значущі питання, але досить складно доведені в суді. Тому не виключено появи додатково також факторів економічного характеру", – припускає експерт. 

Тим часом, три країни ухвалили рішення, проти яких виступала Україна. Польща, Словаччина та Угорщина, попри рішення Брюсселя, заборонили український аграрний експорт. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини