Головна Новини Політика рада Стефанчук: Рада може повернутися до питання дистанційного голосування вже після нового року
commentss НОВИНИ Всі новини

Стефанчук: Рада може повернутися до питання дистанційного голосування вже після нового року

Законопроект про дистанційне голосування депутатів Верховної Ради буде одним з перших, який розглянуть після новорічних свят

20 грудня 2021, 08:45
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді планують повернутись до питання введення і можливості нардепів голосувати за законодавчі ініціативи дистанційно. Це буде одне з перших питань, які розглянуть під куполом на початку 2022 року. Про це в ефірі програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер" заявив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Стефанчук: Рада може повернутися до питання дистанційного голосування вже після нового року

Руслан Стефанчук. Фото з сайте Верховної Ради України

"Зараз продовжуємо роботу над цим законопроєктом щодо запровадження дистанційного голосування. Я думаю, що він буде одним із перших, який буде внесений після нового року", — зазначив Руслан Стефанчук.

Руслан Стефанчук також розповів у інтерв’ю, що ще два роки тому висував подібну ініціативу, але тоді його колеги не підтримали. Нині ж з’явились обставини та виклики, які підштовхують до введення онлайн-голосування. Бо спрогнозувати, як Верховна Рада працюватиме далі, неможливо. І мова іде не лише про пандемію, але і про загрозу повномасштабної війни з Росією.

"Сьогодні всі парламенти Європи мають міксовану систему голосування. І насамперед це пов’язано з тим, що в разі небезпеки (пандемії, агресії Російської Федерації) потрібно забезпечити діяльність Парламенту", — додав Руслан Стефанчук.

За його словами, Верховна Рада -це єдиний законодавчий орган в Україні і має бути варіант, аби депутати могли незалежно від обставин і подій проголосувати та ухвалити важливе рішення для держави. А дистанційне голосування стане таким запобіжником у разі критичних ситуацій.
Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що секретар РНБО Олексій Данілов розповів, чим зустрічатимуть "зелених" чоловічків в Україні



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини