Головна Новини Політика рада Статус учасника бойових дій: у "Слузі народу" розповіли хто і які пільги зможе отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

Статус учасника бойових дій: у "Слузі народу" розповіли хто і які пільги зможе отримати

Представники тероборони зможуть отримати статус учасника бойових дій

17 березня 2022, 17:50 comments1054
Поділіться публікацією:

Українські парламентарі ухвалили законопроєкт № 7151, що розширює перелік наших співвітчизників, які зможуть отримати статус учасника бойових дій та користуватися пільгами. Якими саме — розказала очільниця політичної партії “Слуга Народу” Олена Шуляк.

Статус учасника бойових дій: у "Слузі народу" розповіли хто і які пільги зможе отримати

Українські добровольці зможуть користуватись пільгами від держави(фото з відкритих джерел)

Зокрема, політикиня зазначила, що народні депутати проголосували за те, щоб добровольці Сил територіальної оборони, зокрема, це громадяни, що захищають свої міста у складі тероборони, або ж є представниками  громадських формувань з охорони порядку і державного кордону, мали можливість отримати статус учасника бойових дій. Для подальшої  надійної та всебічної соціальної підтримки.

Також Олена Шуляк зазначила, що поранені чи покалічені бійці  тепер зможуть отримати статус особи з інвалідністю внаслідок війни.

Як наголосила представниця парламентської більшості, зважаючи на реалії сьогодення, всі захисники та захисниці нашої країни зможуть користуватися низкою пільг, які передбачені Законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

“Зокрема, це безплатні ліки, 75% знижки на квартплату та комунальні послуги, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, безоплатний проїзд у транспорті та ще багато пільг для підтримки захисників та їхніх сімей”, – розповіла Олена Шуляк.

При цьому, очільниця “Слуги Народу” пояснила, що в новому законопроєкті чітко визначені ті громадяни, хто може отримати статус члена сім’ї ветерана або загиблого на війні. Зокрема це батьки, інший з подружжя, що не одружився вдруге, діти, що не мають своїх дітей, діти, що мають свої сім’ї, але стали інвалідами до досягнення повноліття, утриманці військовослужбовців, що загинули.

“Зараз ці люди захищають всіх нас, наших рідних та близьких, всю Україну. І ми потурбуємося та захистимо їх самих та їхні сім’ї”, – резюмувала представниця парламентської більшості.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що У Зеленського розповіли про прийнятний варіант завершення війни.


 

 

   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини