Головна Новини Політика рада Стало відомо, що забракували нардепи у законопроєкті про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що забракували нардепи у законопроєкті про мобілізацію

Парламент вивчатиме доопрацьований урядом законопроєкт на відповідність конституційним принципам

17 січня 2024, 15:20 comments4275
Поділіться публікацією:

Парламент передав уряду свої зауваження до скандального законопроєкту про мобілізацію, серед них – обмеження конституційних прав громадян, залучення до армії інвалідів третьої групи та низка інших спірних норм. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів речник Руслан Стефанчук.

Стало відомо, що забракували нардепи у законопроєкті про мобілізацію

Верховная Рада Укрїни. Фото: сайт Верховної Ради

Серед основних зауважень голова Верховної Ради виділив питання обмеження конституційних прав громадян, залучення до армії інвалідів третьої групи, доцільності та прийнятності електронного вирішення питань, пов'язаних з урахуванням військовозобов'язаних, а також низки соціальних гарантій для військовослужбовців.

За словами Руслана Стефанчука, упродовж тривалого часу парламент дуже уважно вивчав цей документ, проводив дискусії. За результатами загального обговорення, яке проходило у закритому режимі на рівні комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, було висловлено низку пропозицій та зауважень до цього проєкту.

Згодом цю дискусію перенесли на рівень погоджувальної ради, яка також відбулася у закритому режимі. Спікер зазначив, що під час відповідної зустрічі президія парламенту та представники фракцій мали можливість обмінятися думками щодо оновлення мобілізаційної політики з військовим керівництвом держави.

"Я чітко розумію, що завдання військових — отримувати успіхи на фронті, а завдання політиків — формувати політичні та юридичні механізми. Однак над регулюванням таких важливих та чутливих процесів, як мобілізація, необхідно працювати разом. Ми почули військових, військові почули нас, далі працюємо над формуванням правильного мобілізаційного правового механізму", — пояснює речник Верховної Ради.

Стефанчук додав, що конкретні терміни подання доопрацьованого документа не обговорювалися, адже для парламентаріїв важливим є не термін, а якість правового матеріалу, який надходить до Верховної Ради.

Читайте також на порталі "Коментарі" – кого варто мобілізувати насамперед: чому закон про мобілізацію переписують по-новому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Аванеэс

17 січня 2024, 21:10

Мага 200%!!! Даже и особо добавить нечего...

Mara

17 січня 2024, 18:30

Не хочуть фізичні особи за корпорацію-колонію Україна помирати, як дивно, а чому ж це? Може вже таки багато громадян здогадалось що договорняк по утилізації населення і звільнення його від "бренного бытия" ну надто вже очевидний, і навіть останній лох розуміє чим це все пахне, явно не альпійськими лугами. Я дипутани (козли іуди по суті) намагаються придумати хитрі закони щоб загнати розбрідше стадо баранів назад у загін. Але чомусь сатаністи всія планети забувають що у "чорта" немає союзників, просто ще ваша черга не прийшла на утилізацію.

Лошадка

17 січня 2024, 17:21

Пидарасы блять


Новини