Головна Новини Політика рада Спікер парламенту зробив заяву про введення повного локдауна в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Спікер парламенту зробив заяву про введення повного локдауна в Україні

Дмитро Разумков сподівається, що деякі регіони країни почнуть залишати "червоні" карантинні зони і повертатися до звичного життя

25 березня 2021, 12:23
Поділіться публікацією:

За словами спікера парламенту Дмитра Разумкова, запровадження повного локдауну на всій території України є недоцільним. Зараз в Україні продовжується дія адаптивного карантину. Про це голова Верховної Ради сказав в ефірі "Українського радіо", передає РБК-Україна.

Спікер парламенту зробив заяву про введення повного локдауна в Україні

Дмитро Разумков - фото: 24 Канал

Дмитро Разумков висловив надію, що деякі регіони країни почнуть залишати "червоні" карантинні зони і повертатися до звичного життя.

"Вводити по всій країні повний карантин, станом на сьогодні, не доцільно. Будемо сподіватися, що до цього не дійде. Але реакція повинна бути адекватна тим викликам, які будуть стояти і перед владою, і перед українською державою", — сказав Разумков.

Нагадаємо, що у зв'язку з переходом значної частини областей в "червону" карантинну зону, багатьох українців цікавить питання жорсткого локдауна. Про можливість повернення до подібних обмежень стало відомо з інтерв'ю секретаря Ради нацбезпеки Олексія Данілова. Посадовець не виключає, що центральній владі доведеться вдатися до "закриття всієї країни". Таке вже було минулої весни, нагадує Данилов. При цьому політики чітко розуміють всі ризики як схвалення локдауну, так і його ігнорування.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, які минулі помилки важливо врахувати, якщо уряд прийме рішення вводити локдаун в Україні. Експерти відзначають, що загальний локдаун не убезпечує від наступних сплесків захворювання, зате жорстко б'є по економіці. Тому, по-перше, доречніше назвати основні зони ризику — "розсадники" інфікування. Наразі (на відміну від карантину весни 2020 року) такі дослідження вже є. Ці види діяльності треба або обмежити, або жорстко контролювати. Не слід повністю блокувати торгівлю транспортні, але треба строго вимагати дотримання санітарних норм.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини