Головна Новини Політика рада “Слуга народу” Наталуха сумнівається в рішеннях президента Зеленського щодо спікера Разумкова
commentss НОВИНИ Всі новини

“Слуга народу” Наталуха сумнівається в рішеннях президента Зеленського щодо спікера Разумкова

Парламентар називає чинного спікера Верховної Ради найкращим за всю історію України

4 жовтня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Народний депутат Верховної Ради України від “Слуги народу” IX скликання, голова комітету з питань економічного розвитку та заступник голови тимчасової слідчої комісії (ТСК) з розслідування зривів космічних проєктів “Либідь” і “Циклон-4” Дмитро Наталуха сумнівається у правильності рішення президента Володимира Зеленського, який нещодавно підтвердив можливість відставки спікера парламенту Дмитра Разумкова та заявив, що однопартійці мають до нього "мільйон питань".

“Слуга народу” Наталуха сумнівається в рішеннях президента Зеленського щодо спікера Разумкова

Дмитро Наталуха - фото з відкритих джерел

У кулуарах під час виїзного засідання фракції правлячої партії “Слуга народу” в Трускавці, відповідаючи на запитання журналіста щодо впливу можливої відставки спікера Разумкова на законотворчу діяльність парламенту, Дмитро Наталуха заявив:

“Я вважаю, що це найкращий спікер за всю історію України”

Говорячи про можливість власної відставки — саме через таку позицію та наближеність до спікера Разумкова чи через звинувачення в лобізмі інтересів бізнес-структур, зокрема таких, як Dragon Capital Томаша Фіали, які йому закидають у ЗМІ, Наталуха запевнив, що має підтримку президента Володимира Зеленського.

“Я теж читав це в новинах, але мені ніхто не погрожував, нічого не казав [щодо можливої відставки. — Ред.]. Мені здається, що це просто чутки. Хоча, якщо приймуть рішення про відставку — заради бога. Ми й так дуже багато зробили. Щодо лобіювання — дійсно, я лобіюю інтереси бізнесу через свої законопроєкти, зокрема через Закон про індустріальні парки. Я з ним [президентом Володимиром Зеленським. — Ред.] говорив, він мені відповів при багатьох людях, що як тільки до нього зайде законопроєкт, він його підпише. Компанія Dragon Capital Томаша Фіали витратила вже більше 200 мільйонів доларів на розвиток індустріальних парків”, — зазначив парламентар, завіривши, що прийняття законопроєкту матиме безпосередній вплив на покращення бізнес-клімату в Україні.

Однак, за результатами дослідження 2020 року, серед ризиків інвестування в українську економіку для “білих” іноземних інвесторів називалися такі фактори, як криза судочинства, відсутність верховенства права, успіхів у боротьбі з корупцією та значний вплив тіньової економіки, криза навколо рішення Конституційного Суду України щодо кримінальної відповідальності посадовців за недостовірні декларації, ускладнення взаємодії бізнесу з податковою та митною службами, а також контролюючими та правоохоронними органами. Тому незрозуміло, яким чином прийняття одного законопроєкту вирішить всі ці проблеми.

Нагадаємо, напередодні виїзного засідання в Трускавці ЗМІ повідомили з посиланням на джерела в СН про можливу відставку спікера Дмитра Разумкова та голови комітету з питань економічного розвитку Дмитра Наталухи. Щодо передумов звільнення останнього називають різні версії. Одна з них — можлива наближеність Наталухи до Разумкова, інша — нібито незаконна лобістська діяльність у Раді. Зокрема, Наталусі закидають просування на посаду голови Державного космічного агентства (ДКАУ) таких осіб, як Володимир Усов і Михайло Лев. Жодна версія офіційно не підтверджена, проте ще влітку “Наші гроші” повідомляли, що згідно даних дослідження Інституту законодавчих ідей, Дмитро Наталуха потрапив до рейтингу авторів корупційних законопроектів. 

3 жовтня у Трускавці під час розмови з журналістами президент Володимир Зеленський заявив, що голова парламенту Дмитро Разумков вже не є членом команди "Слуг народу". За даними джерел та українських ЗМІ, Разумков планує висунути свою кандидатуру під час наступних президентських виборів, і не виключено, що саме Дмитро Наталуха може відповідати за фінансування цієї президентської кампанії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини