Головна Новини Політика рада Скільки українців все ще хочуть бачити проросійських депутатів у Раді: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців все ще хочуть бачити проросійських депутатів у Раді: опитування

Усього 1% наших співвітчизників все ще довіряє проросійським політикам в Україні

3 січня 2024, 13:14
Поділіться публікацією:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну кількість громадян, які готові дати проросійським політикам шанс знову потрапити до парламенту на наступних виборах, порівняно з 2022 роком знизилася з 3% до 1%. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать результати соціологічного опитування, яке провів Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова на замовлення руху "Чесно" з 8 по 15 грудня 2023 року.

Скільки українців все ще хочуть бачити проросійських депутатів у Раді: опитування

Верховная Рада Укрїни. Фото: сайт Верховної Ради

"Більшість українців налаштовані до проросійських політиків досить негативно. Достроково позбавити їх депутатських повноважень пропонують 7% громадян, а додати до списку та заборону балотуватися знову — ще 10,5% українців", — йдеться у результатах опитування.

Зазначається, що за люстрацію та заборону обіймати посади для представників заборонених партій виступають 14% українців. А розслідування правоохоронцями діяльності кожного окремо та перевірки на факти державної зради вважають вдалим варіантом 23% громадян.

При цьому майже 38% громадян пропонують не обмежуватись одним чи двома видами санкцій за діяльність, яку вели на території України представники проросійських партій, а застосувати всі перераховані вище методи притягнення таких депутатів до відповідальності.

Крім того, із 17% до майже 23% зросла частка українців, які виступають за розслідування правоохоронцями діяльності кожного політика на факт державної зради.

Читайте також на порталі "Коментарі" – рейтинг політиків, посадових осіб та громадських діячів: кому довіряють українці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини