Головна Новини Політика рада Штраф за відмову співати гімн - скільки платитимуть депутати
commentss НОВИНИ Всі новини

Штраф за відмову співати гімн - скільки платитимуть депутати

Депутатів місцевих рад хочуть зобов'язати проводити урочисту церемонію внесення прапору та виконання гімну двічі на день під час кожного засідання

11 лютого 2021, 18:08
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді зареєстрували кілька законопроектів, покликаних віддавати додаткову шану державним символам, їхні тексти розміщені на офіційному порталі парламенту.

Штраф за відмову співати гімн - скільки платитимуть депутати

Штраф за відмову виконувати гімн. Фото з відкритих джерел

Документи передбачають введення нового правила для депутатів місцевих рад будь-якого рівня. Від дня прийняття закону усі засідання районних, обласних, міських та селищних мають починатися з урочистого внесення державного прапору та виконання гімну. Закінчуватися засідання мають так само, але у зворотному напрямку: спочатку гімн, потім прапор.

За порушення або невиконання цієї процедури нардепи пропонують карати штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що на 2021 рік складає 113 500 грн та 227 000 грн відповідно.

У пояснювальній записці до законопроектів йдеться про те, що підняття прапорів іноземних держав над державними будівлями в окупованому Криму та Донбасі дискредитує українські державні символи і асоціюється у населення із подальшою збройною агресією.

"На законодавчому рівні необхідно закріпити регулювання правил використання державного прапору України та прапорів іноземних держав органами місцевого самоврядування", — пишуть автори законопроекту.

Також у пояснювальній записці згадується про виконання угорського гімну на Закарпатті, та суспільний резонанс, викликаний цією подією.

Авторами законопроекту виступає ціла група народних депутатів від фракції "Слуга народу". Наразі документи знаходяться на розгляді профільних комітетів ВР.

Раніше "Коментарі" розповідали, що через виконання угорського гімну на Закарпатті СБУ проводило обшуки та готувало низку звинувачень у держзраді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини