Головна Новини Політика рада Що гальмує просування земельних законопроектів у Раді - відповідь експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Що гальмує просування земельних законопроектів у Раді - відповідь експерта

Важливим є прийняття п'яти законопроектів, що стосуються аспектів земельних відносин

10 березня 2021, 13:27
Поділіться публікацією:

Як відомо, Верховна Рада України IX скликання прийняла законопроект, який запускає ринок землі сільськогосподарського призначення з 1 липня 2021 року. Однак, на думку генерального директора асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Романа Сластьона, для повноцінної імплементації земельної реформи уряд має прийняти ще понад 50 підзаконних актів. А часу на їх розробку та затвердження залишилося вкрай мало.

Що гальмує просування земельних законопроектів у Раді - відповідь експерта

Що гальмує земельні запроекти в Раді - фото з відкритих джерел

Експерт стверджує, що законопроекти, які стосуються землі, повільно просуваються в парламенті, і причиною тому є бажання окремих груп зіграти на них:

"Земельні законопроекти досить повільно просуваються в Раді через бажання окремих груп зіграти на них, спробах блокування їхнього проходження для отримання політичних дивідендів. І хоча більшість розуміє суспільну значимість і правильність взятого курсу земельної реформи, без політичної волі президента такі законопроекти не набирають необхідної кількості голосів підтримки", — говорить Сластьон.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що, на думку голови "Всеукраїнського Об'єднання Власників Землі" Романа Головіна, в нашій країні немає визначення як такого ринку землі — його параметрів, умов існування, механізмів реалізації, обмежень або преференцій. На думку експерта, в Україні немає потреби в так званому ринку землі та всіх пов'язаних з цим маніпуляціях. Нашій країні потрібні ринкові механізми в земельних відносинах, а не ринок землі. Тому потрібно виходити відразу на ті умови земельних відносин, які не тільки не будуть породжувати негативних наслідків, а й стануть в основі розвитку аграрної галузі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини